Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB ] Czy te felgi mi podejdą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:bicz: jozku726

Zbyszek pokaż jeśli możesz fotki tych felg, zwłaszcza napisy pod kapslami i od wewnątrz na ramionach.

nie chce nikogo bronić, ale czy np nie było tak że s4 miało et45 i 7,5J a np s6 czy s8 miało inną szerokość i et przy tym samym wzorze felgi? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Jutro wrzucę dokładne fotki felg to ocenicie, bardzo możliwe, że jest tak jak piszesz kolego michal_s87 tylko dlaczego średnica otworów centrujących jest większa niż 57,1 mm a taka jest w ori :mysli:[br]Dopisany: 29 Styczeń 2010, 22:53_________________________________________________Mam już fotki, dwie fele są takie:

30012010775.jpg

Podejrzewa, że te są oryginalne a tu kolejne dwie , co do tych to mam wątpliwości :mysli: :

30012010778t.jpg

Zastanawia mnie jeszcze to, że otwory centrujące są większe niż 57,1 mm, może ktoś roztoczył te otwory bo chciał założyć je do innego autka :mysli: ?

Co myślicie Panowie na ten temat?

Opublikowano

Obie felgi wyglądają na ori. Tylko czemu ten otwór centrujący jest inny :mysli:

Opublikowano

wygląda na to że Ori :mysli: znalazłem takie coś, ale zmierz sobie otwór , bo sądze że musi być 57,1 i po zdjęciach też mi sie wydaje że ma 57,1 :mysli:

http://www.lrp-autorecycling.de/EKAT/ersatzteile/partID1001134061006.html

http://www.lrp-autorecycling.de/EKAT/ersatzteile/partID1001134071006.html

http://www.motoso.de/alufelge+8jx17+et35+++audi+s4+quattro+8d2++b5+1995+2000+krostitz-h15042724.htm

http://shop.avw-autoverwertung.de/Audi/Alufelge-Audi-8x17-H2-ET35-4B3601025B/index.html

tylko że tu nie ma tego numeru :gwizdanie: , może ktoś ma ETKE to może niech sprawdzi ten numer czy widnieje :przebiegly:

http://www.vagcat.com/epc/cat/au/A4Q/1998/219/54/2650376/[br]Dopisany: 30 Styczeń 2010, 17:08_________________________________________________aha, no i te felgi wyglądają na malowane :wink4:

Opublikowano

pierwsza na pewno jest ori, numery katalogowe zgadzają się z ETKĄ, znaczek RONALA jest, na wewnętrznej stronie felgi na jednym z ramion zapewne widnieje napis "made in germany", to są AVUSY z S4 rok 99' lub 00' :good: sam mam takie :kox:

...natomiast druga :mysli: dobrze widzę nr 4b8 601 025b?? Bo w mojej etce takiego nie ma

mogą to być starsze felgi z innego modelu (s6,s8 itd), nie wiem kiedy dostawcą felg dla audi był SPEEDLINE a kiedy RONAL

BTW jeśli jozku726 nie wspomniał Ci że felgi są różne, a do tego malowane to szarpałbym go o zwrot kasy :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Felgi na pewno maja większy otwór bo zakładałem je zaraz po tym jak przyszły, z tej strony nie poznasz jaki jest otwór keżor ponieważ tutaj średnica nie musi być taka sama jak przy pieście.

jozku726 - pisał, że dwie felgi mają inne ET a o tym, że były malowane, mają większe otwory na piaste i dwie dodatkowo są szersz nie wspominał

Opublikowano

jozku726 - pisał, że dwie felgi mają inne ET a o tym, że były malowane, mają większe otwory na piaste i dwie dodatkowo są szersz nie wspominał

no i to chyba się kwalifikuje na zwrot kasy :cool1: ...a w moich stronach dodatkowo na strzał w ryj, że się tak wyrażę :decayed:

Większy otwór centrujący prawdopodobnie można obejść (pierścienie), ET także (dystanse), wielkość kół będzie taka sama jeśli założysz identyczne opony.

Niestety opona np 225/45 naciągnięta na 7,5J będzie wyglądała nieco inaczej niż na 8J...

Opublikowano
  • Autor

hmmm.... zwrotu nie będzie , z pewnością nie wchodzi w role, kolega jozku726 nawt na PW nie odpisuje więc napewno nic z tego :angry:

... może wiecie gdzie zobacze ( jakieś fotki ) opon 225/45 naciągnietych na 8J :mysli:

Opublikowano

tzn nie mówię że to będzie jakaś kolosalna różnica, ale jakaś będzie :wink4:

nowy3k.th.jpg

BTW jeśli transakcja była zawarta na forum to może jakaś interwencja ze strony użytkowników czy modów byłaby wskazana? :mysli: śmierdzi mi oszustwem...

Opublikowano

no i to chyba się kwalifikuje na zwrot kasy :cool1: ...a w moich stronach dodatkowo na strzał w ryj, że się tak wyrażę :decayed:

Większy otwór centrujący prawdopodobnie można obejść (pierścienie), ET także (dystanse), wielkość kół będzie taka sama jeśli założysz identyczne opony.

Niestety opona np 225/45 naciągnięta na 7,5J będzie wyglądała nieco inaczej niż na 8J...

Tak jak kolega piszę. Niech zwraca kasę. Widziałem te felgi jakiś czas na allegro i to kawałek czasu temu. A szukam felg od jakiegoś czasu i allegro znam na wylot :decayed:

tzn nie mówię że to będzie jakaś kolosalna różnica, ale jakaś będzie :wink4:

nowy3k.th.jpg

BTW jeśli transakcja była zawarta na forum to może jakaś interwencja ze strony użytkowników czy modów byłaby wskazana? :mysli: śmierdzi mi oszustwem...

Napisz do prezesa Hugo lub jakiegoś moderatora na pewno kolega jozku726 się odezwię, tym bardziej że widziałem w dziale sprzedam kolejne jego ogłoszenie :gwizdanie:
Opublikowano
... może wiecie gdzie zobacze ( jakieś fotki ) opon 225/45 naciągnietych na 8J

lubie takie zagadki :>

tak wygladaja opony Falken 225/45 na felgach 8J

30f590623b7df5ed.jpg

Opublikowano

wygląda to całkiem całkiem :gwizdanie: i chyba prawidłowo

Arek - powinieneś wikipedie fel założyć :kox:

Opublikowano

hmmm.... zwrotu nie będzie , z pewnością nie wchodzi w role, kolega jozku726 nawt na PW nie odpisuje więc napewno nic z tego :angry:

... może wiecie gdzie zobacze ( jakieś fotki ) opon 225/45 naciągnietych na 8J :mysli:

tak wygląda u mnie na 8Jx17" 225/45 17"

abb51d04fc00283d.jpg

ja bym na Twoim miejscu to zgłosił , oddał te fele i kupił 4 takie same :gwizdanie:

Opublikowano
Arek - powinieneś wikipedie fel założyć

no co zrobisz, takie zboczenie :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Tak jak pisałem, zwrot nie wchodzi w grę. . .

Dzięki za fotki A-rek i keżor - myśle , że 225/45 wygląda dobrze na 8J

Te pół cala szerokości więcej nie wpłynie na wyskość koła w sposób znaczący biorąc pod uwagę , że jeździ się czasami z mniejszym ciśnieniem w jednym kole , efekt jest chyba podobny... tak mi się wydaje :mysli:

Opublikowano
Te pół cala szerokości więcej nie wpłynie na wyskość koła w sposób znaczący

jedno nie ma nic wspolnego z drugim :wink4:

Opublikowano
Te pół cala szerokości więcej nie wpłynie na wyskość koła w sposób znaczący

jedno nie ma nic wspolnego z drugim :wink4:

jak to nie ma ? przecież chyba jest różnica w wysokości koła przy naciągniętej tej samej oponie na 10" a 6" :mysli:

jedna będzie / \ a druga | | albo ( ) :decayed:

tu akurat jest różnica około połtora centymetra także nie ma źle , ale wyskość koła jak dla mnie odrobine będzie sie różnić :gwizdanie:

Opublikowano
jak to nie ma ? przecież chyba jest różnica w wysokości koła przy naciągniętej tej samej oponie na 10" a 6"

roznice sa milimetrowe :tongue4: