Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Problem z ogrzewaniem - inny niż reszta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Przeczytałem chyba wszystkie posty na podobny temat i lipa, nie znalazłem rozwiązania na swoją dolegliwość ;(

Opisze po krótce mój problem

Silnik samochodu nagrzewa się wyśmienicie, po około 3 km temp na kanale 51 - stoi jak drut i ma 90oC, a w środku zimno

Po przejechaniu około 5km i ustawieniu nadmuchów na 50% wydajności to czuć ciepłe powietrze, wystarczy dac 100% lub zatrzymac się na światłach i juz zimne . . .

Ktoś powie banalne, nalezy przepłukać nagrzewnicę, i ja tak zrobiłem, nic specjanlego nie wyleciało, a woda przepływała dosyć swobodnie. Po poskładaniu efektu brak

Odpowietrzałem według forumowych przepisów i u mnie za diabła nie ma mowy o siku z dziurki węza na podszybiu , owszem leciało kilka bąbelków ale nie był to sik niemowlaka. . .

Na wolnych obrotach oba przewody do i od - prowadzające ciecz z nagrzewmnicy są miękkie jak flak ale ciepły jest tylko jeden, drugi letni. . . Czy ktoś może sprawdzić i powiedziec jak jest u niego?

Czy możliwe, że układ zapchał sie ale gdzieś indziej? Czy można skojarzyć to jakoś z wymianą rolki napinacza paska wieloklinowego, bo tylko to mi ostatnio wymieniali w warsztacie?

Czy mogła sie "zużyć" pompa wodna?

Nie mam pomysłów, w zeszła zimę niunia grzała wyśmienicie, a odkąd ja mam (4lata) to jeżdżę na G12 i brak mi pomysłów i nie wiem co robić dalej. Prosze o sugestie.

stosuj prefixy

Opublikowano

też miałem takie objawy padła pompa wody wirnik się obracał na ośce

Opublikowano

W mojej mam identyczne objawy skończyły mi się pomysły.Dziś leciałem trasą 400km myślałem że prawie nie dam rady dobrze że chociaż przednią szybę miałem rozmrożoną.Myślę że jak by było coś w pompą wody to auto grzałoby się a tu temp. cały czas 90 a z nawiewu letnie powietrze.Jak tu przeżyć do końca zimy.Jak ktoś zwalczył taki problem to pomocy!!!

Opublikowano

U mnie samo płukanie wodą też nic nie dało - leciała bez problemu i czysta Poszedłem trochę dalej - dosztukowałem dwa wężyki do nagrzewnicy, w wiadereczku w gorącej wodzie rozpuściłem Kreta, odczekałem chwile i zalałem nagrzewnice na jakieś 15min-jak zacząłem płukać to :shocked: (wypłynęła kupa rdzawych strupów) Potem przepłukałem ciepłą wodą w obu kierunkach i :good:

W razie jak byś robił tak jak ja to ostrożnie z tym Kretem-żeby Ci nagrzewnicy nie rozpuściło :decayed:

Na wolnych obrotach oba przewody doprowadzające ciecz są miękkie jak flak ale ciepły jest tylko jeden, drugi letni. . .

jeśli tak na bank jest zapowietrzony układ-mi dość długo zeszło z odpowietrzeniem

Opublikowano
  • Autor

Dziex Rafal_ uparłem się i grzałem silnik na postoju, gniotłem wąż do chłodnicy (zgniotłem go i trzymałem) i w pewnym momencie jakby zassało ze zbiorniczka cały płyn (jakieś dobre 1,5l) . . .

Jest teraz dosyć ciepło, cudu nie ma ale grzeje. . . :rolleyes: