Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AKN] Uszkodzona skrzynia automatyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam okazje zamienić się na Audi a4 2.5 TDI v6.

Gość wjechał w zaspe po czym szybko zmienił na wsteczny bieg i skrzynia nie ma żadnego biegu.

Co to może być?

Jakie są koszty naprawy skrzyni automatycznej?Czy lepiej włożyć skrzynie manualną?

Czy te silniki 2.5 TDI są naprawde tak awaryjne?Na co zwracać uwagę przy kupnie?

Auto pali.Pozdrawiam

Opublikowano

O silniku TDI V6 jest juz wiele razy napisane i to powierdzam sa awaryjne choc zdażaja sie wyjatki, co do skrzyni to musiałbys sie podpiac do skrzyni i sprawdzic ewentualne błedy bo naprawa ASB to około 3,5-5tys zalezy co jest uszkodzone.

Opublikowano

a mi silnik nie chce odpalic, jakie będą koszty naprawy ?? :wallbash: :wallbash:

kolego, najpierw trzeba zdiagnozowac problem. silnik zreszta tez mozna ocenic w jakiej jest kondycji i dopiero wtedy mozna mowic o kosztach naprawy czy szans na awarie silnika...

nawet nie napisales z jakiego roku te a4 ....

Opublikowano

a mi silnik nie chce odpalic, jakie będą koszty naprawy ?? :wallbash: :wallbash:

kolego, najpierw trzeba zdiagnozowac problem. silnik zreszta tez mozna ocenic w jakiej jest kondycji i dopiero wtedy mozna mowic o kosztach naprawy czy szans na awarie silnika...

nawet nie napisales z jakiego roku te a4 ....

Przepraszam,98rok chciałem się mniej więcej zorientować czy warto to brać ale juz się zastanowiłem.

Opublikowano

Co do skrzyni to powiem Ci że ja tydzień temu naprawialem swojego tiptronica. Koszt naprawy wyniósł 3 tyś zł- nie mało ale samochód śmiga aż miło- warto bylo to zrobić. Jazda automatem piękna sprawa. Powiem ci jeszcze jedno, serwisant który robił skrzynie postawił m.in. taką diagnoze tzn wcześniejszy właściciel mógł zakopać się w jakieś zaspie kilkakrotnie i dlatego skrzynie zaniemogła. Jeśli zamierzasz kupić taki samochód to licz sie z kosztami naprawy skrzyni od 3 tyś. Osobiście polecam ci serwis skrzyń automatycznych w Mysłowicach ul. Rzemieślnicza Palka. Naprawde dobrze robią i nie drogo. W Krakowie gosć zaśpiewał mi za naprawę minimum 4 tyś. Jakbyśchciał wiecej siedowiedzieco moim problemie z automatem to zapraszam do przeczytania posta w dziale Układ Napędowy pt. ,,Wszystko było pięknie aż do dziś...".