Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiary: 8Jx17 H2 ET48, wszystkie 4 z oponami 225/55/17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

et 45 wchodzi bez problemu a et48 juz nie... to roznica tylko 3mm, wydawalo mi sie ze na 225/45/17 nie bedzie wiekszego klopotu. Jeżeli jednak kolega z forum mial takie felgi i musial wystawiac 10mm kazde kolo to kupie dystanse i sruby i po klopocie :]

Byla by rewelacja jakbyś kolego A-rek pwoiedzial lepiej gdzie takie rzeczy kupic :)

Opublikowano

et 45 wchodzi bez problemu a et48 juz nie... to roznica tylko 3mm,

Tylko weź pod uwage, że większość felg 17" to 7,5J a te co kupiłeś to 8J czyli szersze.

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie sie edukuje w temacie :D rozumiem ze sa szersze wiec teoretycznie opona na nich bedzie troche naciagnieta ?

Narazie szukam tych dystansow. 7mm będzie wystarczajace ? Bo tylko takie znalazlem na allegro... do tego sruby których znalesc nie potrafie :kwasny:[br]Dopisany: 23 Styczeń 2010, 14:21_________________________________________________Czesc

Kolega Slaweq wykazał sie dobrymi chęciami i sercem i odnalazł w 30s własciwe dystanse:

http://moto.allegro.pl/item874841684_dystanse_audi_vw_skoda_seat_15mm.html

Pan z którym rozmawiałem zalecał abym zastosował dystanse 15mm. Jak zmieni sie w tedy ET ? Et wynosic wtedy będzie 44 ?

Opublikowano
Pan z którym rozmawiałem zalecał abym zastosował dystanse 15mm. Jak zmieni sie w tedy ET ? Et wynosic wtedy będzie 44 ?

zmieni sie na ET 33

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe... Et 33 do b5 to chyba wartosc graniczna.... wydaje mi sie ze chyba może delikatnie wystawac za obrys... Ale skoro gosc twierdzi ze będzie ok... :mysli:

Opublikowano
Ale skoro gosc twierdzi ze będzie ok...

i ty mu wierzysz? zeby sprzedac to kazdy kit ci wcisnie

ja bym max zalozyl dystans 10 mm

Opublikowano
  • Autor

Gadalem z kolegą keżorem. On przy Et 45 dal do przodu dystanse 12mm a na tyl chyba 15 bądz 20mm i wszytsko bylo ok przy tych samych oponach :rolleyes:

A mam mu nie wierzyc ? Pan w razie problemów wymienia na inny zakres ale myślę że skoro weszlo do kezora to do mnie chyba tez....[br]Dopisany: 25 Styczeń 2010, 07:37_________________________________________________rozmawialem z nim przez PM ale tutaj można zerknąc - w połowie strony nr 2

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aeb_czy_te_felgi_mi_podejda-t110313.15.html

Opublikowano

hehe, no ja miałem felgi od S4 7,5x17" Et45 z oponą 225/45 17" i włożyłem dystanse 15do przodu i 20 do tyłu także ET zmieniło sie baaardzo i było OK

tak to wyglądało po założeniu dystansów :cool1: teraz jakbym zakładał to tak jak już w PW pisałem , jakieś 12 do przodu i 15-20 do tyłu :good:

dbd3355e57c954f4med.jpg

cdfbedcc31a796efmed.jpg

f7a5317227860f8bmed.jpg

a2a27a22e571a2f9med.jpg

756fa335b7b7cadbmed.jpg

c4ea191dbcb8c76amed.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ja mam 1BE i u Ciebie tez az sie prosi ale skoro przy et 45 tak bardzo je wystawiles i nic Ci nie obcieralo... myslę ze u mnie tez będzie ok :wink4: