Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z wiązką od BOSE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę tych z was którzy mają bose w swoich autach aby sprawdzili mi gdzie mają dokładnie podłączoną masę od wzmacniacza oraz gdzie jest podpięte zasilanie.Kupiłem suba+wzmacniacz(...382C) i kostkę z uciętą wiązka kabli... ;(.Mam schemat całego podłączenia ale z niego tylko tego nie mogę rozszyfrować :wallbash:, :(.Podłączenie plusa(kolor kabla czerwono-niebieski) jest na schemacie oznaczone w kwadracie cyfrą 6,natomiast masa(kolor kabla brązowy) cyfrą 346.

Na forum piszecie również o podłączeniu PIN BOSE do 24 nogi we wzmaku ale w mojej kostce noga 24 jest czysta i nawet nie widzę wolnego kabla który mógłby tam być ewentualnie podłączony,czy jest niezbędne to podłączenie??

I na koniec czytałem również na forum że ekran kabli sygnałowych powinien być "zmasowany".Według mojej "uciętej"wiązki ekran nigdzie nie jest podłączany,muszę podłączyć ekran do masy??

Z góry Dziękuję za info...

p.s.

przejrzałem całe forum i nie mogę znaleźć odpowiedzi na tych kilka zagadek...

[br]Dopisany: 19 Styczeń 2010, 21:48_________________________________________________Dla ułatwienia schemat jaki mam:

xQbZA.jpg

Opublikowano

Wg schematu zasilanie wzmaka podpinasz w 8 pinowe gniazdko w radiu (pin nr 7 - będzie już obsadzony, zasilanie radia z bezpiecznika nr 239 - mostkujesz się tam). Punktu masy nr 346 nadal nie mogę znaleźć.

Pin BOSE (24) montowano do października 2003. Wg. opisu który posiadam, opisany jest jako kodowanie DSP. Pin nie obsadzony -> wewnętrzny mikrofon włączony, Pin obsadzony -> wewnętrzny mikrofon wyłączony.

Opublikowano
  • Autor

Bartek,

Bardzo dziękuję tobie za uzyskaną pomoc!!!!Bardzo mi pomogłeś i doradziłeś w wielu sprawach...

p.s.

pełen szacunek za pasją z jaką podchodzisz do swojej A4 oraz szacunek za wkład pracy jaki wkładasz na tym forum!!!!

:good::notworthy: