Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pomocy .Jak usunąć błąd nr 00285

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem z kontrolką ABS i znakiem wykrzyknika które cały czas sie świecą.Otóż mechanik wymieniał mi klocki hamulcowe i połoś i po złozeniu pali sie kontrolka ABS no i ten wykrzyknik.Podłączyłem auto pod komputer i wykazało błąd 00285(przedni prawy czyjnik prędkosci-G45) i nie wiem co mam teraz zrobic bo przed naprawą wszystko było ok.Czy może da sie to jakos wykasowac Vagiem.Jezeli ktos moze mi pomoc to prosze.Dzieki :hi:

Opublikowano

Sprawdz czy nie jest odsuniety za bardzo czujnik ABS-u lub czy kabel nie jest gdzies przeciety lub nie podpiety.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego za zainteresowanie moim problemem ale niastety wszystko jest załozone i podłaczone tak jak ma byc oraz kable i kostki tez są w całości a bląd nadal istnieje . A może kolego wiesz jak to vagiem usunąć te wskazanie ABS .Dzieki.Pozdrawiam :)

Opublikowano

A może kolego wiesz jak to vagiem usunąć te wskazanie ABS

poprostu wejść w ABS i skasować błędy

Opublikowano
  • Autor

A moze jakas krótka instrukcja obsługi do tego jak to zrobic gdyz nie uzywalem jeszcze osobiscie VAG a mam go w wersji eng.i niechcialbym czegos popsuc.Z góry dzieki :hi:

Opublikowano

select > ABS > Fault Codes > Clear codes

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego jak cos mi z tego wyjdzie to dam znac bo narazie musze poczekac na kabelek obd 2 gdyz pozyczylem koledze.Ale wielkie dzieki :rolleyes:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Abs powinien zniknąć, po załączeniu ponownie zapłonu nie trzeba kasować.A wykrzyknik pojawia się ponieważ, coś nie łączy w czujnikach na 100% to samo miałem, proszę sprawdzić jak czujniki są osadzone w tych koszykach, pewnie to jest to a jak nadal będzie pokazywać to, trzeba sprawdzić czujnik czy nie został uszkodzony, tak mi uszkodzili czujnik.Życzę powodzenia :good: