Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Kostka ISO ,oraz głośniki w drzwiach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Dopiero zakupiłem Audi A4 i mam pytanie co do instalacji audio. Mój egzemplarz to Audi A4 1,9TDI 110KM z 1997roku sedan.

Mianowicie jakie są przewody w kostce ISO tej od zasilania oryginalnie? Bo u mnie jest 4 kabelki tylko. Plus, Masa i jakieś 2 cieniutkie kabelki. Bo podłączyłem swoje radio Clarion DXZ588RUSB i nie obyło się bez kombinowania żeby zadziałało. Poza tym wydaje mi się że niema zasilania po stacyjce a mianowicie jak wyłączę zapłon nie wyłącza mi radia.

Poza tym gdzieś słyszałem że w tych Audi potrzebny jest konwerter żeby działały tylne głośniki. U mnie po podłączeniu standardowej kostki śmigają. Czy może konwerter dotyczy tylko wersji z BOSE? Jeszcze nie poznałem tego samochodu ale wydaje mi się że mam 6 głośników. Była taka wersja? A mianowicie w drzwiach przednich 2x2 głośniki i 2 w półce z tyłu. Czy w tych był subwoofer w bagażniku?

Wolałbym nie rozbierać nowego nabytku dlatego pytam tutaj, jakiej wielkości sa głośniki w drzwiach? Czy wejdą tam głośniki 16cm bez przerabiania tapicerki?

Czy jeśli podam komuś VIN mojego autka to sprawdzi i mi podeślę jakie jest wyposażenie mojego Audi?

Jeśli to już było to przepraszam ale nie znalazłem nic co by rozwiązało mój problem z kostką.

Pozdrawiam.

Opublikowano

jak jesteś nowy, to nie przepraszaj od razu :)

i zaglądnij tu: http://fanklubmoto2010.auto-swiat.pl/audi/audi-a4-klub-polska/

http://www.a4-klub.pl/smf/wybieramy_najlepszy_klub_samochodowy_roku-t114134.330.html

co do audio to musisz cierpliwie, przeszukać forum, bo podobne tematy były i w nich pytaj

kody wyposażenia możesz sobie sprawdzić tutaj: http://www.audiklub.org/wyposazenie.html

wrzuć vin to ci wkleję wyposażenie

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki kolego za zainteresowanie.

Mój VIN to WAUZZZ8DZVA117852 był bym bardzo wdzięczny bo zanim ściągnę ETKE to potrwa.

I dzięki za stronkę to sobie popatrzę.

A w którym miejscu w samochodzie znajdę tabliczkę z tymi kodami wyposażenia?

Pozdrawiam

Opublikowano

w książce servisowej lub we wnęce bagznika (tam gdzie koło zapasowe)odpowiedź o kody wyposażenia a jeśłi masz głsoniki z przodu i z tyłu to z przodu masz razem 4 a z tyłu na półce głośniki też dwa ale jak zdejmiesz maskownice zobaczysz że sa podwieszone wysokie tony(syczki czyli razem tył 4 głośniki z tyłu a w sumie 8 tylne głośniki mają swój wzmacniacz...

Opublikowano
  • Autor

A te wersje miały standardowo subwoofer w bagażniku? Bo jak włączyłem to tam z tyłu całkiem fajny basik się wydobywał. Z tym że inne pytanie: Jeżeli podłączyłem radio Clarion bez żadnych adapterów i gra normalnie tył to znaczy że było coś kombinowane w instalacji? Bo czytałem gdzieś na forum właśnie o takich modach z przerabianiem kostek. Poza tym możesz mi kolego podpowiedzieć jakie masz przewody w kostce od zasilania radia? Lub wiesz gdzie znajdę schemat jak to w tym aucie powinno wyglądać oryginalnie?

Opublikowano

icRn9.jpg

VE7dA.jpg

icYRA.jpg

4jHT0.jpg

4jMSi.jpg

4jRRA.jpg

id5l0.jpg

4jUlJ.png

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki kolego za to wyposażenie.

A mam pytanie inne. Czy bywało że była w samochodach po 1 lifcie stara kierownica? Bo u mnie właśnie taka jest. W środku mam drewniany panel główny i drewniane listwy dookoła i klimatronik. I wydawało mi się ze powinna być kierownica nowsza.

Opublikowano

były montowane chyba z 4 rodzaje stary typ, 4 ramienna taka jak w końcowej produkcji 80tki,

4 ramienna ładnie zaokrąglona

taka sama jak wyżej tylko z multifunkcją

3 ramienna sportowa

i chyba jeszcze 3 ramienna sline taka jak w A6 C4/5

możliwe, ze były jeszcze jakieś inne

tutaj małe kompedium wiedzy na temat kierownic http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_zmiana_kierownicy_ktora_pasuje-t114173.0.html;new;topicseen#new