bartlo79 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witam.... Wlasnie obdzjeciowywalem silnik z innego powodu i dostrzeglem malo ciekawy wyciek oleju chyba.Jest to miejsce jakby pod kolektorem ssacym ??!!(taka nazwe uslyszalem pare dni wczesniej u mechaniora) .Miejsce zaznaczone czerwona strzalka na zdjeciu.Co to moze byc i najwazniejsze czy sie tym przejmowac-czy tez obserwowac czy nie bierze oleju i wtedy wyciagnac wnioski.Czy tam wogole w tym miejscu ma prawo byc mokre od oleju??? W nawale problemow-kolejny...f*ck.... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4003000e6daa42ee.html
dark79 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 uszczelka pod deklem głowicy do wymiany, koszta nie wielkie i 10 min roboty a silniczek czysty
Gość Murzyn Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 nie masz sie co martwic. Z tego co widze to tylko EGR[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2007, 20:49 _________________________________________________hmm z wypowiedzi darka wynika co innego - mozna prosic inna fote, zeby ustalic jakas wersje?
bartlo79 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2007 Jutro maja mi wymieniac rozrzad-wiec powiem zeby sie zajeli tez tym ustrojstwem.Bardziej dokladnego zdjecia nie uda mi sie zrobic gdyz zona gdzies wyprula.Zobaczymy co mi fachamny poiwedza w warsztacie. pzdr Bartek
dark79 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 z tego co zauważyłem to kolega ma podobne plamy jak u mnie, a u mnie to tylko spod dekla cieknie, no ale oczywiście mozna by sciagnac graty i zobaczyc z czego to cieknie
Gość MorgothV8 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Przy okazji rozrządu warto zrobić..... To będzie groszowa sprawa raczej
bartlo79 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2007 uszczelka pod deklem głowicy do wymiany tak jak stwierdzil kolega dark79-35zl i 10 minut roboty i jest ok
Rekomendowane odpowiedzi