bartlo79 0 Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Witam.... Wlasnie obdzjeciowywalem silnik z innego powodu i dostrzeglem malo ciekawy wyciek oleju chyba.Jest to miejsce jakby pod kolektorem ssacym ??!!(taka nazwe uslyszalem pare dni wczesniej u mechaniora) .Miejsce zaznaczone czerwona strzalka na zdjeciu.Co to moze byc i najwazniejsze czy sie tym przejmowac-czy tez obserwowac czy nie bierze oleju i wtedy wyciagnac wnioski.Czy tam wogole w tym miejscu ma prawo byc mokre od oleju??? W nawale problemow-kolejny...f*ck.... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4003000e6daa42ee.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark79 1 Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 uszczelka pod deklem głowicy do wymiany, koszta nie wielkie i 10 min roboty a silniczek czysty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Murzyn Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 nie masz sie co martwic. Z tego co widze to tylko EGR[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2007, 20:49 _________________________________________________hmm z wypowiedzi darka wynika co innego - mozna prosic inna fote, zeby ustalic jakas wersje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartlo79 0 Posted June 4, 2007 Author Share Posted June 4, 2007 Jutro maja mi wymieniac rozrzad-wiec powiem zeby sie zajeli tez tym ustrojstwem.Bardziej dokladnego zdjecia nie uda mi sie zrobic gdyz zona gdzies wyprula.Zobaczymy co mi fachamny poiwedza w warsztacie. pzdr Bartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark79 1 Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 z tego co zauważyłem to kolega ma podobne plamy jak u mnie, a u mnie to tylko spod dekla cieknie, no ale oczywiście mozna by sciagnac graty i zobaczyc z czego to cieknie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MorgothV8 Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Przy okazji rozrządu warto zrobić..... To będzie groszowa sprawa raczej Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartlo79 0 Posted June 6, 2007 Author Share Posted June 6, 2007 uszczelka pod deklem głowicy do wymiany tak jak stwierdzil kolega dark79-35zl i 10 minut roboty i jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts