Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFF] Świst powietrza z rury wydechowej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Chciałbym zapytać czy świst po odpaleniu samochodu z rury wydechowej (takie jakby wypuszczanie powietrza rura) to normalna reakcja mojego samochodu ? Nie jest to specjalnie głośne, ale chciałem zapytać bo może trzeba będzie coś naprawić, jakie mogą być przyczyny ?

W nast. tygodniu szykuje się wymiana rozrządu, filtrów i płynów... Przy okazji tego tematu może zapytam o jeszcze jedno.

Płyn ze spryskiwaczy tryska jakby mu się nie chciało do tego tylko z prawego kanału... niby nic tam nie zamarzło i uzupełniłem go do pełna, ale to nic nie dało... jakieś pomysły ?

Opublikowano
Chciałbym zapytać czy świst po odpaleniu samochodu z rury wydechowej (takie jakby wypuszczanie powietrza rura) to normalna reakcja mojego samochodu ? Nie jest to specjalnie głośne, ale chciałem zapytać bo może trzeba będzie coś naprawić, jakie mogą być przyczyny ?

Możliwe ze masz wycięty katalizator :tongue4:

W nast. tygodniu szykuje się wymiana rozrządu, filtrów i płynów... Przy okazji tego tematu może zapytam o jeszcze jedno.

Płyn ze spryskiwaczy tryska jakby mu się nie chciało do tego tylko z prawego kanału... niby nic tam nie zamarzło i uzupełniłem go do pełna, ale to nic nie dało... jakieś pomysły ?

Przytkany wylot może być, spróbuj przepchac igłą ;)

Opublikowano
  • Autor

Katalizator na swoim miejscu, sprawdziłem... z wylotem sprawdzę, dzięki, że ktoś się odezwał :)[br]Dopisany: 08 Luty 2010, 10:06_________________________________________________Wylotki byly zatkane :) wszystko poustawiane i fyrta... ale te świszczenie dalej jest... może to turbina ?

Opublikowano

Katalizator na swoim miejscu, sprawdziłem...

To że puszka katalizatora jest pod maską nie znaczy że sam katalizator tam jest :wink4:

Świst o którym mówisz to nic dziwnego w silnikach turbodoładowanych, po prostu słyszysz wirnik turbiny i powietrze przepływające przez układ wydechowy.

btw O jaki silnik pytasz bo w profilu masz AFN a w temacie AFF?

Opublikowano
  • Autor

O f*ck, blad przy wyborze tematu... zle napisałem, naturalnie mam AFN

Musze posłuchać innego silniku bo niwe mam pojęcia jak działają turbiny :P

Opublikowano

Musze posłuchać innego silniku bo niwe mam pojęcia jak działają turbiny :P

Teraz mnie zaskoczyles.. Najprostsza rzecz jaka moze byc :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Działają w sensie wydawania dźwięku :P

Opublikowano

Lopatki z taka predkoscia wiruja ze przekraczaja predkosc dzwieku ;)

Opublikowano
  • Autor

Jakby tak było to bym tego nie słyszał :D

Opublikowano

tak około 70tyś obrotów na minutę czy mi się wydaje :mysli: Świst to normalka a jak kupiłeś auto od handlarza totalnego to mógł i kata wyciąć :gwizdanie:

Opublikowano

Zalezy, niektore kreca sie nawet do 200k obr/min. Nie wiem jak w tym przypadku, ale zapierdzielaja rowno ;)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

W moim AVG też na biegu jałowym słychać ten świst

Puszka od kata na swoim miejscu i nie widać żeby coś było majstrowane przy kacie więc to chyba normalne