Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Cos stuka jak cieplo z tylu w lewym kole - cabrio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiego czasu "cos" zaczelo mi stukac w tylnym lewym zawieszeniu, nie sa to typowe stuki tylko a'la nieprzykrecony tlumik, ciezko opisac odglos ale napewno nie jest to zerwany wahacz.

Auto dwa miesiace temu bylo na przegladzie i zawieszenie jest zdrowe, wszystkie wahacze i gumy.

Co ciekawe stuki te wystepuja tylko przy dodatniej temperaturze, jak jest na minusie cisza jak makiem zasial, wystarczy ze wyjade z cieplego garazu, chwile postuka i nastepuje cisza.

Te stuki tez nie wystepuja nonstop, czasem stuka mocniej czasem praktycznie wogole (mam wrazenie ze zalezy jak "cos" sie ulozy). Np. jadac po nierownym asfalcie jest cisza ale wystarczy ze wjade na trelinke zaczyna sie "muzyka".

Z racji tego ze cabrio stoi drugi miesiac w garazu chcialbym to wkoncu naprawic ale przychodzi mi tylko do glowy jedna rzecz, mianowicie mocowanie gorne amorow, jak myslice moze to byc przyczyna tych dziwnych dzwiekow?

Wszelkie sugestie bardzo mile widziane.

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam

Od jakiego czasu "cos" zaczelo mi stukac w tylnym lewym zawieszeniu, nie sa to typowe stuki tylko a'la nieprzykrecony tlumik, ciezko opisac odglos ale napewno nie jest to zerwany wahacz.

Auto dwa miesiace temu bylo na przegladzie i zawieszenie jest zdrowe, wszystkie wahacze i gumy.

Co ciekawe stuki te wystepuja tylko przy dodatniej temperaturze, jak jest na minusie cisza jak makiem zasial, wystarczy ze wyjade z cieplego garazu, chwile postuka i nastepuje cisza.

Te stuki tez nie wystepuja nonstop, czasem stuka mocniej czasem praktycznie wogole (mam wrazenie ze zalezy jak "cos" sie ulozy). Np. jadac po nierownym asfalcie jest cisza ale wystarczy ze wjade na trelinke zaczyna sie "muzyka".

Z racji tego ze cabrio stoi drugi miesiac w garazu chcialbym to wkoncu naprawic ale przychodzi mi tylko do glowy jedna rzecz, mianowicie mocowanie gorne amorow, jak myslice moze to byc przyczyna tych dziwnych dzwiekow?

Wszelkie sugestie bardzo mile widziane.