Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] 2003 Rozrząd i co do tego przy okazji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem pare dni temu A4 i stadardowo przygotowuję się do przeglądu. Szukałem jakichś wcześniejszych postów ale na temat motoru AVB nic nie było. Napeno wymieniam wszystkie płyny, filtry itd. i oczywiście rozrząd czyli u mnie: pasek, 2xrolka, napinacz, pompa wody - przebieg 169kkm. Czy wymienić również koło pasowe alternatora z paskiem? I w tej klimatyzacji co tam dokładnie się wymienia oprócz paska i napinacza? Chciałbym kupić jakieś markowe części jeżyli moglibyście doradzić jakiego producenta wybrać. Wałek rozrządu też się wymienia przy drugiej wymianie rozrządu? Jakbyście doradzili co przy okazji dodatkowo powymieniać jak już ten przód będzie zdjęty, chce raz zrobić i już tam nie zaglądać więcej. Zgóry wielkie dzięki za pomoc.

Opublikowano
Czy wymienić również koło pasowe alternatora z paskiem?

zależy jaki stan jest... Jak byłby ok, to ja bym nie ładował kasy w to, sprawdź napinacz paska wielorowkowego.

Jakbyście doradzili co przy okazji dodatkowo powymieniać jak już ten przód będzie zdjęty,

no jeśli tak chcesz, to wymień też i napinacz paska wielorowkoweg, ten pasek i koło pasowe (ale ja jakoś sensu nie widzę, jeśli dobry stan).

Z klimą jeśli działa też nie ruszałbym nic. Sprawdzić po prostu szczelność i tyle.

Jak wymienisz rozrząd, to rzuć w tym temacie numery VAG oraz ceny, może się przyda komuś

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki wielkie, a odnośnie wałka rozrządu orientuje się ktoś? I jakiej marki najlepiej części zakupic no oprócz ori?