Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Czy felgi 18" j8 et 43 będą pasowały do B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie czy felgi 18' szerokość 8 et 43 będą pasowały do B6 tdi i czy opony 225/45/18 będą pasowały lub 235/40/18?

Czy na orginalnym nie obniżonym zawieszeniu będzie dobrze wygldać czy trzeba obniżyć?

Opublikowano

poszukać to już nie łaska

będą pasowały

do 18 najlepiej 40/225 bo 45 będzie za duży balon

będzie wyglądać jak all-road :decayed: przydała by sie gleba.. chociaż 1be (-20)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za szybką odpowiedź, muszę do jutra odpowiedzieć czy je biorę a wcześniej czytałem o 17", że et między 30-45.

Na zdjęciach nie widać różnicy między 225/45/18 a 235/40/18 a stoją obok siebie. Jeszcze pomęczę przy okazji i spytam który z tych rozmiarów dać na przód a który na tył?

Opublikowano

po mojemu na tył szersze

Opublikowano

Spokojnie takie fele wchodzą - ori RS6 stare tak mają, sam mam takie parametry zadziane u siebie i przydały by się dystanse, żeby się koła nie chowały. Opony najlepiej w jednym rozmiarze załóż.

Bez obniżenia jednak będzie wyglądać lekko nieciekawie. Różnica będzie na pewno pomiędzy 225/45 a 235/40 - 1. zobacz między innymi na cenę opony, 2. licznik będzie przekłamywał.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie to ten wzór ori starsze RS6. Opony tej wielkości są na nich założone i mają ok. 8mm bieżnika przez to mnie kuszą :)

Jeśli obiżyć to szukać ori sprężyn s-line (-2) czy jakieś nowe (-3). Na których będzie lepszy komfort, czy to już "taczka" się zrobi :). Na pewno różnica będzie duża w porównaniu z seryjnym zawieszeniem i alu 16"?

Opublikowano

Czasem się trafią jakieś 1BE w dobrym stanie z w miarę nowego autka, ale w większości na allegro to hgw co. Niezłym rozwiązaniem jest tez założenie całej zawieszki, np -30 mm.

Co do jazdy i różnicy, to nie ma wątpliwości że jest :wink4:, ale na 1BE taczki nie ma - spokojnie da się jeździć po dziurawych drogach, tyle, że uważniej :decayed:

Dziś jeździłem u siebie po "serze" i szczerze powiedziawszy, jak panowie od dróg nie zrobią czegoś do sezonu, to na 15" zimowych będę chyba całe lato śmigał :polew:

Opublikowano
  • Autor

Poczytałem sobie posty kolegi Kovala81 na temat felg 18-ek, trochę mnie przestraszyło to trzeszczenie plastików, stuki i spustoszenie w zawieszeniu. Przeszukałem allegro za sprężynami i rzeczywiście lipa.

Jeśli ktoś chciał te felgi co je chciałem to tu jest link

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=932268811

Kobieta jest skłonna oddać za 1400 zł - odbiór osobisty.

Teraz szukam tych felg:

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=930590709

ale nic nie mogę znaleźć, jeśli ktoś ma zdjęcie auta z tymi felgami to proszę o zdjęcie

lub link

Opublikowano

Te z 2 linka to troszkę bida :thumbdown: Jak bym miał do wyboru teraz czy zakładać 17, czy 18" to jeszcze raz bym bez wahania założył większe. Tak samo będzie Ci się jeździć na 17, jak i na 18", a wygląd sporo lepszy - chyba nie muszę pisać na jakich.

Troszkę opacznie zrozumiałeś moje wypowiedzi na temat 18". Wiadoma sprawa, ze wykończą zawiechę wcześniej niż 15" (RS6 są dość ciężkie), ale w głównej mierze wykańcza ją stan naszych dróg, bez względu na to, czy założysz 17, czy 18".

Zakładaj spokojnie 18" i będzie ok :good:

Opublikowano
  • Autor

Ja mam standardowe 16' i przez 3 lata wymieniłem tylko 2 wachacze :). Te 17' to ok bida. A te 18" bida ze względu na stan, wzór czy rozmiar opon?

Z tymi 18" boli mnie najbardziej zmiana zawiasu na s-line.

Teraz znalazłem inne 17' wzór standard, tylko czy warto te kupić w tym stanie? I jeszcze jakim kurierem mają wysłać felgi żeby koszt przesyłki był znośny bo tych felg nie pojadę zobaczyć, za daleko a gość pocztą Polską nie chce wysłać a na konto oczywiście nie wpłacę. :chytry:

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=931356741

mam nadzieje, że ostatni raz pytam :)

Opublikowano

Za 1700 pln z oponami z 7-8 mm bieżnika to dobra cena. Fakt, że nie wiadomo, jak się ścierały i może Ci drżeć kierownica, albo możesz mieć problemy z wyważaniem - tak się czasem dzieje.

Z tymi 18" boli mnie najbardziej zmiana zawiasu na s-line.

Albo chcesz, żeby autko ładnie wyglądało, albo nie - wóz albo przewóz. Co Cię przeraża - koszt wymiany, czy obawa, że będziesz tarł brzuchem po dołach?? jesli to drugie, to na -40 mm możesz się obawiać tarcia po zaspach w zimie, albo na stromych progach, ale nie na -20mm.

Opublikowano

na -20 dopiero normalnie wygląda b6 i nie przeszkadza w niczym

nawet teraz w zimę po extremalnych koleinach w śniegu na wsiach dawałem rade

1ba to allroad jak są większe koła zresztą 1be też na 19-ach :cool1:

niestety żeby efekt był to do felgi większej musi być niższa zawiecha

im większa felga tym większa gleba :hi:

Opublikowano
  • Autor

Z tymi 18" to za bardzo się napaliłem myślałem, że nie trzeba obniżać a kiedyś jeździłem straszną "taczką" a teraz przeważnie jeżdżę z dzieckiem więc chyba nie bardzo i -20mm ori nie znalazłem na allegro.

Z tymi 17" to coś gość "mataczy" mówi, że kupił je niedawno ale znalazł ładniejsze i sprzedaje, jedna była prostowana, skłonny do negocjacji. Ja do Katowic z Międzyzdroji nie pojadę się przekonać :confused4:

Jeśli ktoś ma ten wzór 17" w podobnym stanie to jest za :)