Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] VP44 - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od czasu stłuczki moją audiczką, mam problem z VP44.

No więc tak:

Po zrobieniu auta, odpalam i... i skrzynia wpada w tryb awaryjny.. No więc VAG i wyszło, ze błąd pompy wtryskowej. (dokładnie coś z dawką paliwa)

Zamówiłem pompe w firmie 'Dieseltechnika'. Pompa o tych samych numerach, wszystko łądnie pięknie i co? I auto nadal nie jedzie!

Na starej pompie objaw był taki, że auto normalnie odpalalo, jednak automat wpadał w tryb awaryjny. Po zgaszeniu i odpaleniu błędu nie było, ale po kilku km znowu wyskakiwał. Poza tym kiedy nie było błędu, to auto jakoś dziwnie jechalo, czasem wariowało na obrotach :shocked:

Na tej pompie auto odpala, ale słabo, nie idzie go w ogóle ustawić, a bład nadal występuje (jego dokładną treść podam jutro, bo jade do mechanika)

Na pompe mam 12miesięcy gwarancji...

Jak sądzicie co go boli? Nie mam juz siły... :(

Opublikowano

na razie nie ma sensu zaśmiecać tematu dywagacjami i propozycjami, które pewnie nie wniosą nic konkretnego, zrób pełny odczyt błędów i podaj je tutaj - wtedy można ruszyć z konkretami.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mam jeszcze takie pytanie... Bo pompa wróciła z gwarancji i NIBY była sprawna (ale teraz to i tak sie nikt nie przyzna, nawet jeśli nie była) no ale nie ważne.

Jeśli nadal będą problemy, to czy jest możliwe, że np auto miało czipa i teraz jest z tym problem? ze np z tamta pompa było coś grzebane i teraz dlatego nie chodzi?

Auto nie ma czipa, tzn tak mi się wydaje, choć nie powiem, ze jak na 150KM to jeździ bardzo fajnie... tzn jeździło i teraz szukam z każdej możliwej strony, co może bycz przyczyna.