Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szwecja - AUDI QUATTRO TEST DRIVE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pozwólcie na krótkie wprowadzenie.

Posiadane Audi traktuję jako środek do przemieszczania się z miejsca na miejsce szybko, komfortowo i bezpiecznie.

Auto które darzę szczególną troską to OPEL REKORD C z 1970r.

007.jpg

Obecnie jestem w Szwecji i tu Audi pokazuje swoją przewagę. Drogi, bezdroża i temperatura nie przeszkadzają w codziennej służbie.

ImageTD0006.jpg

ImageTD0007.jpg

ImageTD0008.jpg

ImageTD0004.jpg

Powyższe wprowadzenie miało na celu pokazanie że dobrze traktowana B5 daje radę w najtrudniejszych warunkach nawet po 14 latach od opuszczenia fabryki. (Ale o tym to pewnie wiecie)

Wczoraj miałem okazje uczestniczyć w jeździe testowej AUDI QUATTRO TEST DRIVE

Zapisy standardowe prawo jazdy i balonik (Proszę zwrócić uwagę na wykładzinę).

ImageTD0009.jpg

Następnie omówienie programu i zasad bezpieczeństwa, zajęcie właściwej pozycji, technika jazdy)

ImageTD0010.jpg

Oto przedmiot testu (i pożądania):

ImageTD0011.jpg

Omówienie poszczególnych zadań do wykonania już na zamarzniętym jeziorze

ImageTD0012.jpg

I wykonanie:

ImageTD0013.jpg

Pochwała albo wytłumaczenie co robisz nie tak

ImageTD0014.jpg

Jeśli wylecisz poza trasę lub nie jesteś wystarczająco szybki.

ImageTD0015.jpg

A jak już wszystko się pojmie to pozostaje niewiele czasu na zabawę

ImageTD0016.jpg

ImageTD0017.jpg

ImageTD0001.jpg

Następnie zjazd do Hotelu na kawę i wypełnienie ankiety oraz Dyplom :)

ImageTD0002.jpg

ImageTD0003.jpg

Jazdy są darmowe i odbywają się w miejscowości ARE nie wiem jak długo ale jezioro na pewno do kwietnia jest zamarznięte.

Auta użyte w teście to A4 z 3.0 silnikiem diesla wyposażone w opony z kolcami. Nie interesowałem się specjalnie nowościami bo jednak przede wszystkim oldtimery. Ale systemy w tym aucie naprawdę robią wrażenie. W Szwecji miałem okazje testować SUBARU LEGACY OUTBACK, Mazde 6, BMW x530, Mitsubishi Outlandera, L200, Toyotę Hilux, Skodę Fabię, Passata 4 moution no i Volva V70 i V40 niestety przednio napędowe. Ale żadne żadne z nich nie zrobiło na mnie takiego wrażenia ja testowane A4. Wspaniałe właściwości jezdne, w środku zdecydowanie za cicho czułem się zupełnie odizolowany, elektromagnetyczny ręczny zwalniany automatycznie zwalniany podczas ruszania, jak zdusiłem silnik nie usłyszałem tego włączyłem jedynkę i pojechałem dalej auto samo wiedziało, że należy uruchomić silnik, ale hitem było wyposażenie wspaniałe materiały wnętrza no i uchwyt na napoje w który był jak stworzony do trzymania mojego aparatu.

Opublikowano

fajna fotorelacja :good: zazdroszczę wrażeń :kox:[br]Dopisany: 01 Marzec 2010, 12:45_________________________________________________a Rekord :kox: :kox: :kox::notworthy:

Opublikowano

Rekord miażdży suty :kox::good:

poszalalby tak na lodzie takim sprzetem :cool1:

Opublikowano

Gdzieś filmik z podobnej imprezy widziałem. Fajna zajawka mimo tego że zimno było :decayed:

Jedno jest pewne - jak następne będzie też Audi to na 100% będzie to Quattrówka :kox:

Opublikowano

rewelacyjna akcja takie testowanie, zazdroszcze wrazen!

a co do rekorda... nie mam pytan :notworthy:

Opublikowano

Rzeczywiście wspaniałe. Jakie są koszty takiego kursu? Pewnie dochodzi do tego zakwaterowania no i bilet na samolot w 2 strony.

Opublikowano

Jazdy są darmowe

o ile dobrze zrozumiałem :decayed: prawie jak w Polsce

Opublikowano
  • Autor

Tak jak pisałem jazda jest darmowa w zamian za poświęcenie czasu na wypicie kawy, podzielenie się wrażeniami oraz najtrudniejsze - wypełnienie jednej strony ankiety.

Z kosztów dodatkowych na to oczywiście prom lub samolot (ok 1200zł), w zasadzie cena porównywalna w zależności od terminu no i jak wcześnie się zarezerwuje podróż, Are leży 715km od Sztokholmu, Można się też tu dostać samolotem do miejscowości Ostersund i taksówką 100km za jakieś 400zł. No i nocleg w hotelu ceny powalają w sezonie doba min 1200zł na szczęście jest sporo pensjonatów za znacznie niższą cenę. Are to takie szwedzkie Zakopane. Jeśli ktoś jeździ na nartach przy okazji może przetestować Quattrówkę.

A po za tym nie sądzę aby było to jedyne miejsce gdzie można przejechać się A4.