maudia4 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Opublikowano 15 Czerwca 2007 witam czy w modelu a4 avant 2003 lampy xenon da sie zdjac klosze ??? bo cholery mi czasem paruja i wiem ze w koncu troche sciemnieja jesli sie ich nie wyczysci . czy ktos to robil?? czy mozna zdjac te plastiki z przodu?? dzieki[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2007, 23:08 _________________________________________________czy mozna zdjac te klosze??? temat poprawiony
Cuber Opublikowano 15 Czerwca 2007 Opublikowano 15 Czerwca 2007 hm..... ciężka sprawa jest z tym zeby je ściągnać sam chciałem ale zrezygnowałem. Sa na kleju obsadzone..... zapewne sie Je da sciągnąć ale Ja sobie odpusciłem temat....
Elberoth Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zaklej taśmą śruby do regulacji ustawienia lamp - to tamtendy leci woda. Wystarczy kilka kropel i lampa paruje.
maudia4 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2007 ale one nie paruja jak leci woda czy pada tylko jak jest wilgotny deszcz /mgla !!!
Elberoth Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Wystarczy że jest wilgotno pod maską. Albo umyjesz dobrze auto.
Meryl Opublikowano 25 Czerwca 2007 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Miałem podobny problem Najpierw zdjąłem całą lampę osuszyłem cały klosz suszarką do włosów, potem wszystkie szpary utkałem klejem (może być silikon - są pod kolor) Jak się okazało miałem nieszczelność przy uszczelce. Ważne że pomogło :th:
a4wroc Opublikowano 3 Lipca 2007 Opublikowano 3 Lipca 2007 Sciagnac szklo nie jest prosto!!! Klej ktory mamy puszcza dopiero w 350 stopniach!!! Waże aby zabieg rozklejania i klejenia zrobil "znawca tematu" inaczej bedzie parowalo :th: Mialem tez taki objaw zaplacilem 70 pln za taka usluge ale lampa jak nowa zero pary! wez to pod uwage
maq21 Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 ktore to sa sruby do regulacji lamp w b6?czy je zakleic tasma,zeby nie dostawala sie wilgoc do srodka lampy?
Rekomendowane odpowiedzi