Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Wymiana 1BA na MTS - prośba o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koleżanki i Kolegów i proszę o opinię jak w temacie postu.

Otóż nadejszła... eee znaczy się nadszedł czas na remont zawieszenia w mojej niuńce - na razie wahacze są w przyzwoitym stanie (2 wymienione, reszta ok), ale amorki padły więc już prawie kupiłem zestaw (billstein) ale przyszło mi do głowy coś takiego:

http://www.moto.allegro.pl/item937889503_zawieszenie_sportowe_audi_a4_b5_40_40mm_od_mts.html

znaczy się żeby sobie przy okazji lekką glebę zafundować :wink4:

No i mam pytania:

1) czy taki zestaw wystarczy do uglebienia, czy jestem dopiero gdzieś w połowie albo na początku drogi (tzn. co bym jeszcze musiał ewentualnie dokupić)

2) cena mnie trochę mimo wszystko zastanawia - czy aby nie za mało (czy szlag nie trafi za chwilę - jeżdzę ok. 20-25 tkm na rok)

3) opony 205/55/16 myśle że nie powinno być problemu z szorowaniem asfaltu - czy po wymianie na 17 też bedzie ok (ewentualnej, bo jak pisałem gdzieś na forum na razie 17 mi nie leży z uwagi na drogi po których przeważnie jeżdze)

4) w związku z 3 - że komfort troche ucierpi to rzecz jasna, ale czy wahacze i reszta nie dostaną przez to zdrowo po :bicz3:

Z góry dzięki za opinie, sugestie etc. :)

Opublikowano

Tutaj znajdziesz moją historię - może Ci pomoże: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t104074.0.html;highlight=mts

Co do opon do tego zawiasu, im większe tym lepiej - średnica koła taka sama, ale im większy profil, tym bardziej miękkie są, przez co większe prawdopodobieństwo szorowania asfaltu. W drodze do pracy mam jedno miejsce, gdzie latem przejeżdżałem 80 km/h (na 225/40/18) a zimą na 195/65/15 szoruję już przy 70 km/h - opona się bardziej ugina.

Co do wahaczy - po roku jazdy nie zauważyłem nadmiernego zużycia. Ponadto na takiej zawieszce automatycznie człowiek bardziej dziury omija, więc wahacze powinny mniej dostać po tyłku. W sumie pewnie wychodzi na zero.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info, pomimo sceptycznych :) uwag co niektórych Użytkowników jednak się zdecydowałem na zakup. Jak założę oczywiście poinformuję Kolegów.

Z uwagi na ilość informacji zawartych w odesłaniu do innego wątku proponuję temat do zamknięcia.

Pzdr