Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jaka folia najlepsza na szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

609 145 856 ( Mariusz )

mozecie sie powolywac ze jestescie od Pawla od TT / czarnej a4 kombi ;)

umow sie wczesniej ... bo narpawde jest zapracowany :)

Opublikowano

609 145 856 ( Mariusz )

mozecie sie powolywac ze jestescie od Pawla od TT / czarnej a4 kombi ;)

umow sie wczesniej ... bo narpawde jest zapracowany :)

dzięki telefon sobie zapisałem, napisz jeszcze jak możesz w jakiej to okolicy zielonej?

Opublikowano

zielona gora ... garaz na osiedlu zacisze :)

Opublikowano
  • Autor

"Kolego na oko to chłop w szpitalu umarł :naughty: znajdź w Swojej okolicy zakład który zajmuje się montażem folii na szyby w autach a oni pokażą Ci próbki i będziesz mógł wybrać :cool1: sam zadecydujesz o kolorze , odcieniu i efektu refleksu itd , itd. W tym temacie nie mogę za wiele pomóc :polew: bo raczej decyduje tu gust klienta "

Dzięki za podpowiedź ale szyby zawsze przyciemniałem sam i bez większych problemów wychodziło extra więc i tym razem zamierzam zrobić to sam

Opublikowano

"Kolego na oko to chłop w szpitalu umarł :naughty: znajdź w Swojej okolicy zakład który zajmuje się montażem folii na szyby w autach a oni pokażą Ci próbki i będziesz mógł wybrać :cool1: sam zadecydujesz o kolorze , odcieniu i efektu refleksu itd , itd. W tym temacie nie mogę za wiele pomóc :polew: bo raczej decyduje tu gust klienta "

Dzięki za podpowiedź ale szyby zawsze przyciemniałem sam i bez większych problemów wychodziło extra więc i tym razem zamierzam zrobić to sam

Kolego ok :good: nie namawiam skoro poradzisz sobie z tym, to klej Sam ( zawsze parę groszy w kieszeni ) ... :hi:

BTW: Trzymam cię za słowo :gwizdanie: pstryknij fotkę jak okleisz furę i wyślij na PW z nazwą folii jaką wybrałeś :naughty:

Opublikowano

zadam typowo laickie pytanie :gwizdanie: :gwizdanie: czy są folie które z zew. wyglądają normalnie na przyciemnione w kolorze czarnym..a we wnętrzu jest sporo jaśniej... ??

i drugie pyt.

czy ciemniąc piecowo boczne przednie szyby są one przyciemnione legalnie ??

Opublikowano

1. wnetrze jest ciut ciemniejsze ale nie duzo ... chyba ze wezmiesz typowa smole z zewnatrz wtedy we wnetrzu odczujesz roznice ze jest ciemniej... ogolnie to przejrzystosc z wnetrza pogarsza sie nieznacznie

2. przednie boczne szyby maja dopuszczalna przepuszczalnosc swiatla na poziomie 75% ... i prawie kazdy producent seryjnie maksymalnie wykorzystal ta granice... wiec sciemniajac piecowo rowniez zmniejszasz ta przepuszczalnosc i mimo ze np jasne przyciemnienie piecowe to i tak przewaznie ta granica zostaje przekroczona wiec auto nie moze poruszac sie po drogach publicznych

3. ps. piec ma kilka innych wad:

w razie kontroli nie zrywasz folii tylko wymieniasz szyby.... ;) lub cofasz piec ( przyciemnienie piecowe mozna cofnac )

wszystkie rysy na piecu widac... tak samo jak odciski palcow

w razie zbicia jednej szyby ciezko jest dobrac ponowny kolor pieca na tej szybie w stosunku do innych szyb

Opublikowano

zadam typowo laickie pytanie :gwizdanie: :gwizdanie: czy są folie które z zew. wyglądają normalnie na przyciemnione w kolorze czarnym..a we wnętrzu jest sporo jaśniej... ??

i drugie pyt.

czy ciemniąc piecowo boczne przednie szyby są one przyciemnione legalnie ??

1, Każda folia naklejona na szybę samochodową wygląda z zewnątrz na ciemniejszą , a siadając do środka auta wydaje nam się odrobinę jaśniejsza ( mała przestrzeń w samochodzie i różnica światła ) ale to też zależy od ilości lub natężenia światła.

2, Kolega Nowak_zg :hi: dobrze napisał żadna metoda ( folia lub piec ) nie jest zgodna - legalna na przednich bocznych szybach - ale folię możesz bez problemu zerwać w czasie kontroli Policji ... :gwizdanie:

Opublikowano

Co wy sie tak tej policji boicie?? :)

Tzn. nie wiem jak tam u was ale u mnie w PL jeszcze policja nie dołozyła za ciemne szyby na przednich szybach a miałem przyciemnione praktycznie w każdym aucie :cool1:

W UK wcale sie tego nie czepiaja :no: a moze to dlatego ze moja folia nie jest czarna tylko wygląda jakby była zielona :mysli: ale wcześniej w A6 i Golfie IV miałem normalne czorne szyby :naughty: i tez było ok!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Paweł :bicz3: nie czepiaj się :wink4:

Mówimy tu o foliach ciemnych na przednie szyby w Polsce i o możliwości ich demontażu w czasie kontroli przez Policję ( nie zawsze ) ale jak nie mają się do czego doczepić to mogą do folii :confused4:

Opublikowano

Wiem dlatego też napisałem, ze wcześniej miałem bardzo ciemne w Golfie IV i A6 i przy kontroli nigdy nic nie powiedzieli.

Ale co fakt to fakt jak sie trafi na idiotę to do byle czego sie doczepi a po co mieć problemy albo zabrany dowód :kwasny: