tomasz0031 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Jakiś czes temu poszła mi turbina (uszkodzenie mechaniczne), nie nadawała się do regeneraji więc wstawiłem nowiutką garreta. No i jak walneło turbo, to jasna sprawa silnik zaczął spalać olej a co za tym idzie kat sie zapchał. Pojechałem do tłumikarza i chciałem wypróć środek katalizatora i wstawić przelot (tak jak wycztałem na tym forum) na co usłyszałem że w silnikach turbodoładowanych nie wolno robić przelotów bo cały czs będzie padać turbina. Oczywiście Pan mechanik zaproponował wstawienie nowego za 1500 PLN Jak to jest z tym katem i turbo. Jeźdi ktoś tak dłuższy czas? Troche wybuliłem na nową turbine i jakby coś znowu walneło to bym się chyba zapłakał. Prosze o jakieś opinie. A może ktoś ma jakiegoś zaufanego i pewnego tłumikarza we WRO i mógłby polecić z czystym sumieniem?
Gość Murzyn Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Kompletnie nie ma to pokrycia z rzeczywistoscia. Strumienica i owszem - moze powodowac cofki, wiec istnialoby realne zagrozenie. Ja jezdze pol roku bez kata (15-20k km) i jest ok. Niektorzy pewnie jeszcze dluzej
kamil21 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Wiekszosc starszych A4 jezdzi juz dawno bez kata
alvaro Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 ja też się nad tym zastanawiam ale widzę że tu nie ma się nad czym zastanawiać tylko ciąć i spawać... Murzyn ale w takim razie wspawać rurkę zamiast kata czy wybebeszyć wstawić rurkę w środek i wspawać z powrotem (kata) ?? wiem że Zdeniu też lata bez kata (ale mi się zrymowało) zobaczymy co on powie (Lookier też w takim razie latał bez...)
Gość Murzyn Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ja tylko wybebeszylem od srodka - nic nie cialem, nic nie spawalem. Mam uraz do "kombinowania z wydechem. Ori to ori.
alvaro Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 czyli nie wspawywałeś do środka kata rurki ?? to nie chodzi Ci teraz bardziej metalicznie ??
Gość Murzyn Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 nie widze jakos specialnie roznicy w porownaniu do innych AJM'ow
tomasz0031 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2007 Do Murzyna. Czyli jak masz? Wypruty środek i żadnej rurki?
Gość Murzyn Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Do Murzyna. Czyli jak masz? Wypruty środek i żadnej rurki? tak - wybebeszone bez rozcinania
tomasz0031 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ok to ja w takim razie też tak karze sobie zrobić
miro_x Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Heh może nie o ale mój tatko lata bez kata już ze dwa lata. Jakieś 30kkm Silniczek to 2.0 Hdi w Pugu 406. I nic sie nie dzieje. Przynajmniej z turbo
Rekomendowane odpowiedzi