Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zawieszenie gwintowane firmy AP ...słyszał ktoś może?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hexx ja dałem równe 200zł za montaż całej zawieszki AP i wyregulowanie wysokości,

co do nastawienia (zbieżność, sprawdzenie % amortyzatorów, sprawdzenie regulacji świateł, chamownia, sprawdzenie jak tam wahacze się sprawują) to 50zł. Pozdrawiam :hi:

Kris to była cena normalna bo chcialem szybko wrzucic AP nawet w ten sam dzien co kuoilem, ale ze przyjechałem pozno z znimi do domu to na drugi dzien odmowilo mi 2 mechaniorów i został 3 - poprpstu zadzwonilem zapytalem czy ma wolny kanał czy moze wymienic i jaka cena , on mysli mysli i mowi ze 50zł od koła, a ja czy za 150zł darady on ze nie rowne 200zł , ale tamci mi tez tak krzykneli , tylko ze tamci moze by mi opuscili z 20zł max 30zł bo do nich przewaznie jezdze z roznymi ,,dolegliwosciami'' jak ma furka :) a co do zbieznosci, swiatła, hamownia, stan % amortyzatorów to pojechałem na zaklad ktory robi takie rzeczy i przeglady. facet kazał mi wjechac , posprawdzał to wszystko powiedzial co i jak i pyta faktura czy paragon ja ze nic nie trzeba chodzilo mi o zzbieznosc amory i swiatła jak to sie ma wszystko po wymianie zawieszki na gwint AP i on mowi 50zł i powiedzial co i jak , co do wymiany.tak sie to przedstawia. kiedys jak u mojego mechaniora wymieniałem na tył springi same EIBACHy to mi zawołał 60zł a za przód 120zł. :) tak sie to przedstawia, zyczed powodzenia i pozdrawiam. ps.a jaka zawieszke montujesz????

Witam Cie!

Wielkie dzieki za tak szczegolowy opis! naprawde rewelacja :shocked:

Co do zawieszenia to wlasnie tez mam gwintowe z AP i czekam z montazem az przyjade w maju do Polski ^^ Udalo mi sie dorwac nowe za 1400zl wiec sie dlugo nie zastanawialem. Juz nie moge sie doczekac ale mysle ze u mnie obnizenie nie bedzie az takie drastyczne. Mam teraz zawieszenie S-line i chce tylko gora 2cm nizej. Powiedz mi jeszcez prosze jak wyglada sprawa z obnizaniem i podnoszeniem po montazu. Z przodu wystaczy chyba podniesc pojazd i kluczem przestawic? Z tylu nie jestem pewien czy sie tak latwo da...

pozdrawiam :hi:

Opublikowano

hexx co do montazu: tyl jak i przód musisz sciagnac koło i kluczem regulowac Najpierw np przód lewy albo wjezdzasz na podnosnik sciagasz kola i regulacja szybka [zznizanie lub podwyzszanie] albo we wlasnym zakresie - pokolei sciagac koła i regulowac inaczej sie nie da (sa 2 osobne klucze ja mam 1- koloru złotego idzie na przód, 2 koloru srebnego bodajze i nim reg jest tył). po reggulacji musisz troche pojezdzic zanim sie amor ulozy,sporingi, bo na poczatku bedzie ciutke wyzej potem powroci wszystko do normy. pozdrooo!!

• 2 lata później...
Opublikowano

gwint Ap ogólnie jest naprawde za ta cene b.fajny :) jestem juz teraz b.zadowolony z niego dlaczego teraz gdyz po zalozeniu zaczeły sie stuki z przódu (prpzednie amory) , troche z tym walczylem poł auta rozebrałem, zjezdzilem sie tez sporo - 5 stacji (trzepaki) sprawdzanie zawieszki itp, w koncu wyciagniecie amorów Ap i sprawdzenie , okzało sie ze stuki sa na 1 amorze i on to powoduje, wychodzi na to ze wyszedł z fabryki wadliwy do PL :( , tak to nieraz bywa, ale udało sie zregenerowac u mnie na miejscu i spowrotem wrzucilem go na auto teraz malinka :decayed: w koncu upragniona cisza :banan: , wiuec tak na przyszlosc dla uzytkowników gwintu jak cos stuka puka tzn polecam wam po zakupie gwintu wziasc przednei amory i sprawdzic je u goscia zeby wrzucił na sprzet(maszyne) i zobaczył czy wszystko okey, a potem zakladac na auto, zaoszczedzicie czas i pieniadze, zawsze czlowiek madry po fakcie heh,ale dobrze ze juz jest wszystko ok. teraz tylko zakup dystansów. Pozdro