Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Co na temat takich alu felg? RS4 ale czy to warte...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to model RS4 ale podejrzewam że w rozmiarze 17" cali znajde tylko podrubki (bardzo mi zalezy na 17"!!!!) bo oryginalne do RS4 są w rozmiarach 18-19 tyle że ja musze miec jedne z tych dwóch modeli, innych nie chce a co wiecej akceptuje tylko rozmiar 17" bo 18 poprostu sie boje! Jest za duzo minusów jak na 18 cali.... panowie pomozcie mi... co powiecie o tych felgach? Nie rozpadna sie? Prosze o pomoc

http://www.allegro.pl/item953419585_17_rs4_audi_5x100_germany_rasowe.html

http://www.allegro.pl/item952235121_felgi_17_z_oponami_rs4_5x112_audi_a4_a6_a8_passat.html

Jezeli tylko sa oryginalne albo jakiejs dobrej firmy w mniejszych rozmiarach z tych modeli to prosze o namiary. Jak mozecie mnie przekonac co do 18?

Opublikowano

Kolego, użyj szukajki, bo połowa forum to chyba o felgach RS4, rozmiarach, "nie ori" itd. itp.

Znajdziesz odpowiedź na każde swoje pytanie.

W pierwszym linku jest nieprawidłowy rozstaw śrub. Natomiast u tego kolesia kupiłem swoje nie ori felgi i jest :good:

Opublikowano

2700 zł za używane REPLIKI i w dodatku niezbyt wielkie 17" ? Dobry żart :polew: Znaczy kolega może je wystawić i za 10.000$ bo to wolny kraj :) Ale jak dostaniesz za nie 2.000 zł, to możesz mówić o dużym szczęściu. Za 2.700 to na allegro można wyrwać różne wzory ORI 18" a nawet 19", oczywiście z oponami. Kolega Adamoo miał 19" RS4 za 3.200 jeśli dobrze pamiętam... Więc gdzie 2.700 za podróby ?

EDIT: Mój post był odpowiedzią na ofertę jednego z forumowiczów, jak widać została już usunięta.

Opublikowano

Ja kupiłem ORI 17'' w pięknym wzorze + prawie nowe porządne opony od kolegi z forum a wypatrzone na aledrogo - komplet za 2000zł, więc IMO - na pewno tyle kasy za nie ori zestaw bym nie dał, tak samo 2000zł za same fele nie ori. Jak poczytasz forum to na pewno w każdym wątku znajdziesz info, że ORI = jakość, a na naszych drogach to dość istotne. W DE to można i na chińczykach jeździć, ale u nas... musi być mocny sprzęt. proponuję szukać używek całych kół z felgami ORI i rozmiarze 17-18''.

Sobie kupiłem te: http://www.allegro.pl/item950359860_oryginalne_felgi_audi_z_oponami.html

Przykładowe auto na tych felach wygląda tak (auto turdzi'ego):

p1030943k.jpg

A obserwowałem np. takie aukcje:

http://www.allegro.pl/item952205947_kola_do_audi_18_5_opon_zimowych_pirelli.html

http://www.allegro.pl/item933397889_felgi_audi_s_line_et20_zobacz_warto_5x112.html

http://www.allegro.pl/item916545144_audi_a3_a4_a6_s_line_felgi_z_oponami.html

Ale codziennie pojawiają się nowe i można trafić na okazję, póki sezon się na dobre nie rozpoczął.

Polecam też zaglądać do działu SPRZEDAM na forum!

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Piero za pomoc, to dla mnie duza podpowiedź... Najbardziej podoba mi sie wzór S-line Et-20 (drugi link powyżej) jest poprostu przepiekny zwlaszcza do Avanta, ale wolalbym tylko Ori a nie ma takich 17"... Bardzo podoba mi sie tez wzor twoich kółek więc będę o nich myslał... Panowie, podpowiedzcie mi, jak do tej pory obawialem sie 17' i myslalem i 16" bo nie chcialem obnizać auta... teraz aby dostac ten wzor ktory chce musze myśleć o 18"... to co mnie od tej decyzji chroni to kilka minusów:

- 18" nie na nasze drogi (za duzo dziur)

- 18" sa bardzo szerokie i auto bedzie wiecej palic- ale jak z moca? jak na silnik 1.6 bede czul roznice? bedzie wolniejszy?

- aby zamontować 18" na pewno bede musial sporo obnizyc, jakie to są koszty mniej wiecej? wtedy z kolei w dupe dostaje karoseria...

Jak mozecie sie do tego odniesc?

Jezeli nie znajde dobrego rozwiazania na te dylematy beda to kola ORI takie jak ma Piero w rozmiarach 17" (co i tak jest duzo jak na polskie drogi)

Opublikowano

Dzięki Piero za pomoc, to dla mnie duza podpowiedź... Najbardziej podoba mi sie wzór S-line Et-20 (drugi link powyżej) jest poprostu przepiekny zwlaszcza do Avanta, ale wolalbym tylko Ori a nie ma takich 17"... Bardzo podoba mi sie tez wzor twoich kółek więc będę o nich myslał... Panowie, podpowiedzcie mi, jak do tej pory obawialem sie 17' i myslalem i 16" bo nie chcialem obnizać auta... teraz aby dostac ten wzor ktory chce musze myśleć o 18"... to co mnie od tej decyzji chroni to kilka minusów:

- 18" sa bardzo szerokie i auto bedzie wiecej palic- ale jak z moca? jak na silnik 1.6 bede czul roznice? bedzie wolniejszy?

- aby zamontować 18" na pewno bede musial sporo obnizyc, jakie to są koszty mniej wiecej? wtedy z kolei w dupe dostaje karoseria...

Jezeli nie znajde dobrego rozwiazania na te dylematy beda to kola ORI takie jak ma Piero w rozmiarach 17" (co i tak jest duzo jak na polskie drogi)

kolego mieszkam niedaleko gościa który sprzedaje fele ( 2 pozycja) Jak chcesz to podjade do niego zobaczyc czy aprawde sa tego warte.

Mogę podjechac do niego w weekend.

Opublikowano
  • Autor

kolego mieszkam niedaleko gościa który sprzedaje fele ( 2 pozycja) Jak chcesz to podjade do niego zobaczyc czy aprawde sa tego warte.

Mogę podjechac do niego w weekend.

Dziekuje bardzo za propozycje, ale jeszcze musze sie zastanowic, co wiecej nie jestem jeszcze na to przygotowany finansowo, bo to tego dochodzi jeszcze koszt obnizenia auta, a co wiecej do wyplaty jeszcze sporo czasu :(

Jeszcze raz dziekuje

Pozdrawiam

[br]Dopisany: 24 Marzec 2010, 14:52_________________________________________________

Co powiecie na ten temat? Wydaje mi sie ze jednak bedzie to model ET45 oczywiscie ORI tak jak u kolegi PIERA.