Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Chyba krzywo przykręcone wzmocnienie przednie czołowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem po wymianie rozrządu zauważyłem ze w aucie mam dziwny odstęp pomiędzy lampami a maską. Tzn od przodu patrząc lewa lampa nie mal styka z maską a prawa ma odstęp ok 0.3mm . Drugie - Maska po otworzeniu wystrzeliwuje do góry i się przycina na tym dzyndzlu od otwierania, trzeba lekko docisnąć ja do dołu i wtedy odblokować . I podczas zamykania trzeba albo pomoc sobie ręką albo podnieść wyżej i Trzasnąć. Po kombinacji z regulacją maski narobiłem sobie dziwne szpary pomiędzy maska a błotnikami a szczelina pomiędzy lampa a maską się nie zmieniła. A co do zamykania podniosłem na max zamek i wkręciłem odbojniki lekko i jest no ok .Choć maska lekko leży niżej niż przedtem . I pytanie czy takie zmiany spowodowane są złym przykręceniem wzmocnienia czołowego. Dodam że znajomy tez po wymianie u tego samego mechanika skarży się na dziwną szczelinę pomiędzy zderzakiem a maską. A mechanik dodaje iż lampy są źle przykręcone i mają rozbite mocowania plus zderzaki mają pogięte mocowania . Hm dziwne naprawdę . Proszę o pomoc. Bo nie wiem czy samemu się za to brac , czy też jest tu coś bardziej pokopanego w aucie . Dodam ze kiedyś auto uderzyło lisa, ale nic się nie stało. Lekkie obdrapanie i to tyle . A teraz taka zmiana .

Opublikowano

Mechanik zrobił zwykłą fuchę, zakończył robotę szybko i byle jak, pewnie następne auto już czekało - polska norma.

Sam nie powinieneś nic regulować, powinieneś pojechać na poprawienie fuszerki.

Opublikowano
  • Autor

Ale co tam jest takiego że aż tak można przestawić przód?? Jakaś regulacja tam jest czy jak??? Bo auto mam od kilku dni i się nie znam. [br]Dopisany: 22 Marzec 2010, 05:00_________________________________________________PS. Odstęp między lampą a maską jest z boku , nie od góry . Wklejam przykładowe zdjęcie. Niestety nie mogę zrobić u siebie bo chwilowo nie posiadam sprawnego aparatu. c1b768bab46e3cf9m.jpg U mnie z lewej strony jest na styk lampa z klapą i widać ze jest ona przesunięta , a z prawej strony jest luka ok 3-4mm . I zderzak ma lukę ok 5-6 mm . Powiedzcie mi czy to spowodowane jest tym że ktoś tzn mechanik źle przykręcił wzmocnienie czołowe?? Znajomy tez tak miał i pojechał do mechanika i mu to poprawił, lecz luki były minimalne.

Opublikowano

Wróć do tego mechanika ,pokaż mu co żle zrobił i musi to poprawić .Żle spasował przód.

Opublikowano
  • Autor

Uff . Ale powiedzcie mi dla mojej własnej informacji . Co tam jest takiego że się reguluje wysokość i szerokość?? Czyżby wzmocnienie czołowe miało by większe oczka i w tym ten problem ??? Bo jak i lampy tak i zderzak idą w bok. Wygląda to tak jak bym miał krzywą maskę. Lecz szczeliny są ok . Jutro jadę z tym do niego .

Opublikowano

Tak jak piszesz są dużo większe oczka po to żeby można było regulować.

Opublikowano
  • Autor

A dzięki ;) Wiesz już się bałem że koleś wziął auto i nie wiadomo co robił . Nie mam klucza serwisowego i tak mu dałem jedyny komplet. Po tygodniu dopiero dał znać ze jest gotowy . Już się wystraszyłem że może w coś palnął bo auto było wyczyszczone . Ale w domu zauważyłem to iż jest przesunięte mocowanie . :rolleyes: