Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Różna głębokość bieżnika na osi napędzanej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów ;):hi:

Sprawa dotyczy konkretnie A4 B6 2,5tdi Quattro, ale myślę ze model nie ma tutaj znaczenia.

Zmieniłem właśnie felgi (z oponami) z zimowych na letnie - 235/40/18 no i mam drobny problem. Otóż jedna z opon uległa uszkodzeniu, musiałem więc dokupić taką samą, z tym że trafiła mi się z bieżnikiem większym o ok 4-5mm niż ta na drugim kole na tej osi. Wszystko pięknie ładnie, tylko nie wiem czy to nie problem dla mechanizmu różnicowego, czy innych ustrojstw które tam siedzą ;). Dodatkowo dziwnie hałasują te opony (wcześniej nigdy nie jeździłem na tym zestawie - dostałem razem z autem - 4szt felg + 3szt opon od sprzedającego), mianowicie nie szumią, tylko wydają powtarzający sie - zależny od prędkości hałas (im szybciej -tym częstotliwość większa) przypominający obcieranie czegoś o coś. No i poradźcie co robić, martwić się tym czy dojeździć do końca sezonu ? :mysli:

Pozdro ;)

Opublikowano

z tego co słyszałem to w Q wymienia się 4 opony naraz, no co najmniej 2, nie jestem specem ale piszesz, że wymieniłeś na letnie to do końca sezonu mamy jakieś min 6 miesięcy więc myślę, że warto pomyśleć o tym :hi:

Opublikowano
  • Autor

Mam zamiar o tym pomyśleć, tylko muszę uzbierać trochę grosza :confused4:. Jeśli była by potrzeba, bo okazało by się że nie powinienem tak jeździć, kupiłbym na szybko jakieś 2 identyczne używki.

:hi: