Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Moduł komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z szybą-strona kierowcy.Problem ten występuje nie zawsze ale dosyć często.Podczas jazdy uchylam szybę po chwili chcę ją zamknąć szyba jedzie do góry a następnie zjeżdża sama do połowy.Problem występuje również kiedy auto stoi w garażu zamknięte z uchylonymi szybami-otwieram, wsiadam, zamykam szybę i to samo co powyżej.Zauważyłem również ten problem sporadycznie od strony pasażera. Błąd jaki pokazuje vag to

Address 46 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 959 433 AR

Component: Komfortgerát T85 1310

Coding: 06976

Shop #: WSC 63251

1 Fault Found:

01331 - Door Control Module: Driver Side (J386)

80-00 - Single-Wire Operation

Błąd po skasowaniu ponownie się pojawia,wymieniłem silniczek szyby na inny-bez efektu.

Stawiam na moduł komfortu ale proszę o pomoc.Mam dwie szyby elektryczne inne problemy z komfortem nie występują.I jeszcze jedno-na jaki zamienia się moduł z końcówką AR

Pozdrawiam Jacek

Opublikowano

Single wire operation oznacza pracę linii CAN na jednym kabelku na łączu między modułem komfortu a modułem w drzwiach. Prawdopodobnie pękł kabelek w tej osłonce gumowej pomiędzy słupkiem karoserii a drzwiami. Może też nie łączyć wtyczka z tymi kabelkami umiejscowiona w słupku. Po zdjęciu osłonki gumowej mozna docisnąć kabelki do słupka i jeśli pomoże, to należałoby rozłączyć wtyczkę i sprawdzić czy nie zaśniedziały styki.

Opublikowano
  • Autor

Single wire operation oznacza pracę linii CAN na jednym kabelku na łączu między modułem komfortu a modułem w drzwiach. Prawdopodobnie pękł kabelek w tej osłonce gumowej pomiędzy słupkiem karoserii a drzwiami. Może też nie łączyć wtyczka z tymi kabelkami umiejscowiona w słupku. Po zdjęciu osłonki gumowej mozna docisnąć kabelki do słupka i jeśli pomoże, to należałoby rozłączyć wtyczkę i sprawdzić czy nie zaśniedziały styki.

To co opisałeś czyli sprawdzenie wtyczki i kabelka przerabiałem jesienią i faktycznie był przerwany-naprawiony ale problem nie ustąpił.A i druga szyba zaczyna wariować.I zastanawia mnie czy czasem moduł nie pada.pozdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Próbowałeś może spuścić i podnieść szybę 3razy żeby ją zakodować ?