Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Poszycie boczków drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może ktoś się orientuje ile potrzeba materiału na obicie na nowo ( oczywiście tej części pokrytej materialem) boczków drzwi?

Opublikowano

Ja kupilem jeden metr kwadratowy i wp***u mi tego zostalo :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

dzięki za onfo :good: a czym kleiłeś> trudna robota??

Opublikowano

najstarszym klejem butapremem :good: robota fajna ale najwiecej trwa rozgrzewanie zgrzewow w tapicerce..niejest to trudne lecz czasochlonne :gwizdanie:

Opublikowano

najstarszym klejem butapremem :good: robota fajna ale najwiecej trwa rozgrzewanie zgrzewow w tapicerce..niejest to trudne lecz czasochlonne :gwizdanie:

Na allegro jest user trendtj on handluje różnymi materiałami tapicerskimi włącznie z alcantarą, ma fajny klej bonatherm - zdecydowanie mniej "pachnie" od butapremu a cena ok.

Co do ilości ja kupiłem 1,5m2 (takie minimum) i kupe zostało.

Opublikowano
  • Autor

a po użyciu butaprenu będzie długo śmierdzieć w aucie?

Opublikowano

jeden dzien i zapach znika tymbardziej jak jest cieplo to klej wyschnie szybko izapach sam z siebie tez :)

Opublikowano
  • Autor

a jka myślicie, co możecie doradzić w sprawie koloru na boczki, samochód to srebrny sedan, wnętrze ciemne, uchwyty drzi też ciemne...

może jakiś kolorek z tej aukcji>?? http://www.allegro.pl/item977409528_alacantara_jak_sztuczny_zamsz_welur_alcantara_ss.html

Opublikowano

jakupilem stalowyczarny :good:i mam tapicerke ta jasniejsza i zlalo sie super :decayed:

Opublikowano
  • Autor

tylko że ja mam ciemną tapicerkę... a dawałęś jeszcze jakś piankę czy gąbkę pod tą alcantarę?? nie jest za twardo?

ja myslałęm żeby dać tką piankę biała co daje sie pod panele podłogowe ( rozm. 3mm lub 5 mm) wtedy one mogą tak pełniej wyglądać i będą mięciutkie :naughty:

Opublikowano

kolego ja niesciagalem tej starej tapicerki znaczy sie oryginalnej :wink4: na nia rozprowadzalem klej pendzlem i jak nalozylem alcantre to rozjezdzalem ja rolka do malowania scian taka mala i wyszlo pieknie :good:

Opublikowano
  • Autor

u mnie ten stary material się poodklejał więc mi nic to nie da jak na to rzucę klej z innym materiałem bo dalej wszystko będzie odstawac :gwizdanie:

Opublikowano

to zerwij tylko wierzchnie reszte zostaw ori

Opublikowano
  • Autor

powtórzę pytanie :wink4: jak myślicie, co możecie doradzić w sprawie koloru na boczki, samochód to srebrny sedan, wnętrze ciemne, uchwyty drzi też ciemne, listwy boczne również ciemne...

może jakiś kolorek z tej aukcji?? http://www.allegro.pl/item977409528_alacantara_jak_sztuczny_zamsz_welur_alcantara_ss.html

Opublikowano

dawaj stalowo czarny jest zaje.... :good:

Opublikowano

Też się biorę za te boczki. Materiał jest powyciągany i poodklejany - aż żal patrzeć. Trzeba przyznać że Audi nie postarało się tutaj - poprzednio miałem Omegę i materiały tapicerskie były o klasę lepsze. Jednak z kolei blachy o 3 klasy gorsze, dlatego jeżdżę Audi :cool1:

Opublikowano

OPEL :sick3: wole slabsza tapicere niz dziury w podlodze :decayed:

Opublikowano

Witam :) Rok temu wziąłem się za te boczki :naughty: Wywaliłem stary materiał, zdrapałem gąbkę (to było najtrudniejsze :kwasny:). I z mojego doświadczenia chce odradzić (tym którzy by chcieli się za to wsiąść) piankę - taką jak sie kładzie np. pod podłogę. Już po miesiącu eko-skóra, której użyłem zaczęła się odklejać i brzydko odstawać. Klej jaki użyłem to pospolity butapren. Teraz będę robił wszystko jeszcze raz hmm... tylko że z inną gąbką i może alkantarą... :mysli:

Opublikowano

moze dlatego ze ta gabke dawales :mysli: ja dalem na ori i jest super :good:

Opublikowano

Zgadza się. To by błąd. Taka gąbka to pod szwedzką a nie do tapicerki :thumbdown: Musze znaleźć gdzieś gąbkę taką jak oryginalna, nie wiem może na allegro... coś się wymyśli :chytry: