brath100 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam,mam pytanie do was koledzy, chce dorobic sobie kluczyk do audi A4 96 rok i nie wiem jaki transponder mam kupic, czy ten z allegro jest odpowiedni ? http://www.allegro.pl/item983763774_transponder_48_crypto_chip_audi_vw_seat_skoda.html Czy moze jest tam jakis inny ,prosze o podpowiedz.Pozdrawiam
szogun0 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Nie. U ciebie jest inny. Najtaniej cię wyjdzie sklonować ten co masz u gości, którzy dorabiają klucze.
brath100 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2010 No wlasnie jest problem bo jedyny transponder ktory byl zostal zgubiony, i co teraz mam zrobic?[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2010, 20:33_________________________________________________Problemu ciag dalszy,pojechalem do kumpla ktoremu mialem dopisac kluczyk z nowym transponderem,a tu lipa. W kluczyku nie bylo wczesniej transpondera i auto odpalalo,nie zostal zgubiony tak on jak twierdzil . Auto zgasil ,poszedl do sklepu ,wraca i miga immo i auto zapala na 2 sek. Podlaczylem vag tacho i puszka immo 4A0 953 234,najpierw nie chcial sie wogole polaczyc ale jakos sie udalo,niby pin odczytalo ale jakis dziwny cztery 0000,transpondera nie dalo sie zakodowac i lipa,nie wiem co dalej robic. Czy jest roznica jaki transponder tam wloze,wiadomo ze stalokodowy,wihajster podpowiedzial mi ze ma byc T5 i taki kupilem ale jak rozebralem kluczyk to w nim jest miejsce na ta szklana rurke ,czyli ma byc megamos? czy nie ma roznicy? Ale i tak mnie zastanawia dlaczego auto chodzilo bez transpondera, jaka moze byc przyczyna usterki? Jak otworzylem puszke immo to w jego gniezdzie byly cofniete dwa piny ale je dogiolem,nie wiem czy dobrze zrobilem,prosze o pomoc w tym temacie bo rece opadaja mi juz
szogun0 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Owszem megamos ale id13. One fabrycznie były jako szklane rurki. Daleko masz na południe, bo bym ci zrobił.
brath100 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2010 A jak bym wstawil komplet,komp+puszka immo+ stacyjka z kluczem oczywiscie sterownik z takim samym oznaczeniem,czy to jest na zasadzie wypiecia starego ukladu i wpiecia nowego? Chyba ze jest jakas opcja latwiejsza i mniej kosztowna.Auto juz stoi od tygodnia
Rekomendowane odpowiedzi