Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Mój poprzedni wozik - Kadett GSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Historia jakich wiele ;) Pierwsze wymarzone auto za ciężko uzbierane pieniądze ;). Miało być szybkie, mało palić i być tanie w utrzymaniu ;). Początkowo rozglądałem się za daihatsu charade GTTI (1.0 turbo 101 kucyków), ale po kilkumiesięcznych bezowocnych poszukiwaniach pojechałem na giełdę do Pruszcza i kupiłem kadeciora GSI 2.0 8v 115 kucy. Furka była bardzo zadbana, jakieś 240 tyś na blacie, środek jak nowy. Z wyposażenia: elektryczne podgrzewane lusterka, manualny szyber, decha digital, check, "pół central" (czyli siłownik tylko od strony pasażera), wspomaganie i to chyba wszystko ;).

Auto dostarczyło wiele niezapomnianych chwil, ale i mocno nadszarpnęło moje młode (wtedy jeszcze) nerwy hehe :naughty:.

Wielokrotnie podczas sprintów od świateł pokonywało różne callibry, skilowało e30 325 w kombiaku, vectry, golfy gti i wiele innych czym dostarczało banana na twarzy właściciela :>. Zostało pokonane raz, i to przez jakiegoś paska w TDI :thumbdown:, a raz przyniosło wstyd gdy podczas sprintu z golfem IV odkręciła się kopułka i rozerwał ją palec rozdzielacza co spowodowało momentalne zgaśnięcie silnika i porażkę z wspomnianym golfem IV 1.6 :bag:.

Niestety kadzior przynosił nie tylko samą radość - miał też swoje mroczne strony :(. Pierwszą było spalanie - po mieście mniej niż 14 litrów nie łykał ;), na trasie za to potrafił się w 7 zmieścić. Drugą jego wadą była znajomość z rudą :(. Kosztowało to w sumie ponad 2k zł a i tak powodowało nieprzespane noce właściciela mimo iż blacharz mówił że jak na opla to zdrowiutki :P (wymienione 2 nadkola, dwa progi i załatana jedna dziura w podłodze).

Historia kończy się niestety jak większość podobnych - po zrobieniu kompletnego remontu blacharskiego, wymianie wszystkiego co było niesprawne, zrobieniu auta na tip top właściciel (czyli ja) nie wytrzymał psychicznie i sprzedał furę ku uciesze pewnie nowego nabywcy :(.

Tak fura wyglądała, niestety zdjęcia z komóry - innych nie mam :).

lj000.jpg

ljctJ.jpg

ljht0.jpg

ljoXr.jpg

ljtWJ.jpg

ljyW0.jpg

ljDVi.jpg

ljLoJ.jpg

Opublikowano

gdyby nie te blachy w oplach to całkiem fajne auta by były :good:

Opublikowano

Kadeciki to fajne samochody były :) Moją jedną z pierwszych jazd po publicznej drodze nie mając jeszcze prawka odbyłem właśnie takim bolidem należącym do brata ciotecznego :naughty: , a dokładniej 5cio drzwiowym pociskiem 1,4? :mysli: bordowym ale właśnie stylizowanym na GSI - zderzaki, lotka, progi itd. :naughty: To było kilka dobrych lat temu. Fajnie się tym jeździło i bardzo przyjemny dla oka samochodzik był, mimo, że swoje lata miał przyciągał oko szczególnie z body GSI :good:

Opublikowano
  • Autor

No to co mogę powiedzieć o autku, to mimo że nie miał żadnej regulacji wysokości kierownicy, wysokości fotela, to człowiek wsiadał i pasował idealnie :). No i właściwości jezdne w wersji GSI naprawdę fajne, pozwalał na dużo, nie miał tendencji do wyjeżdżania przodem z zakrętów, jak już zdarzał się poślizg to raczej delikatny na wszystkie koła ale pozwalający na kontrolę nad autem. Jeździło się nim naprawdę super, no i części mechaniczne tanie jak barszcz, choć z mechaniki tak naprawdę wymieniłem w nim tylko jedną końcówkę wahacza i tą nieszczęsną kopułkę - ale odkręciła się z mojej winy - zaglądałem do środka i za słabo dociągnąłem śruby. Co śmieszniejsze auto jak przyjechało z niemiec miało całe oryginalne zawieszenie i nic nie stukało, amorki po 70 % sprawności :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

też miałem kiedys GSI :decayed:

Bardzo dobrze wspominam Kadetta, zero usterek, i tylko paliwko sie wlewało i latał, no i te zegary DIGITAL to był szok jak do niego pierwszy raz wsiadłem ... ech ... tak, że z przyjemnościa obejrzałem Twoje zdjęcia :hi: