Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Uszkodzona Pompa Wspomagania.. zamiennik czy oryginalna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :hi:

Jak w temacie poszła mi pompa od wspomagania i zastanawiam się na jaką ją wymienić? :confused4:

Nie wiem czy kupić zamiennik (na allegro chodzą już po 200zł NOWE http://allegro.pl/item985999939_pompa_wspomagania_audi_a4_a6_vw_passat_b5_b6_nowa.html) czy na przykład kupić oryginalną ale używaną? Nowa oryginalna pompa aktualnie nie wchodzi w grę ze względu na cenę...

Ciekawi mnie sama kultura pracy takiej pompy, czy np zamiennik nie będzie jakoś głośniej pracował itd? Jeżeli chodzi o jakość to pewnie bez porównania...Proszę o opinie w tej kwestii... Silnik 1.8 20V a pompa ZF...Pozdrawiam

Opublikowano

hmm wybór należy do ciebie ja bym wymienił na używaną orginalną lub poprostu kupił tak ową ZF pamientaj by kupić o takim samym ciśnieniu na pompie jest napisane :):hi: swoją drogą w sobotę sprzedałem taką sprawną używną pompę ZF 100 bar za 70zł.... :hi:

Opublikowano
  • Autor

No to szkoda że prędzej nie napisałem bo byśmy się na pewno dogadali :)

kupiłem dzisiaj właśnie używaną pompę ZF za 150zł identyczną praktycznie jak miałem, mam nadzieję że z tą nie będzie problemów :mysli: Pozdrawiam

Opublikowano

powodzenia w montażu i pamientaj o wyczyszczeniu zbiorniczka wspomagania i sitka :):hi:

Opublikowano
  • Autor

no i jest problem, pompa odpowietrzona a objawy dalej te same...dodatkowo w pompie słychać jakieś zgrzyty więc chyba ją oddam póki czas...co do wycia przy wspomaganiu założyłem już nowy wątek ponieważ teraz to już się całkiem pogubiłem... :confused4:

Opublikowano

Płyn ci się pieni?? umyłeś zbiorniczek cały i osadziłeś sitko dobrze? ważna wskazówka jak założyłeś tamtą pompę trzeba było nalać do niej strzykawką płynu... od wspoma bynajmniej ja a k zrobiłem.... a i tam masz szejścikątną sróbe... któa przykrywa jeden wąż trzeba ją tak ustawić by był przepływ płynu... ona ma 3 dziórki a jest szejścikątna... zobacz jeszcze to... bo może nie ma recylkulacji płynu... i dlatego tak skrzeczy...