Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dziwne szumienie w kabinie? Uszkodzona magłownica??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam dość poważny problem. :kwasny:

Odpaliłem auto na zimnym silniku i zaczęło mi coś szumieć w kabinie dosyć uporczywie. Szumi tylko wtedy jak nie ruszam kierownicą, przy skrętach przestaje ale czasami wspomaganie ciężko chodzi, im mocniej skręcam tym bardziej i głośniej charczy.

Myślałem że to wina pompy wspomagającej ale wymieniłem ją na inną oryginalną używaną ale problem nie ustąpił. Dodam tylko że miałem ponad pół roku temu regenerowaną maglownice - czy to właśnie ona coś wadzi?? Albo czy jest możliwość że pompa którą kupiłem jest też uszkodzona i to właśnie przez nią tak jest?? Nie ma widocznych wycieków ale przez jakiś czas płyn delikatnie ubywa...

Proszę o każdą pomoc ponieważ auto mam rozkręcone i nie wiem co dalej robić. Dodam że mam audi a4 96r 1.8 20V...

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano
  • Autor

z tego co wiem to się pieniło po wymianie pompy ale została odpowietrzona i nadal to samo..

Opublikowano

nie wiem czy miałes zmieniany płyn, ale jesli nie to na początek to bym ci polecił. A jak nie pomoże, to magiel. nic więcej nie przychodzi mi do głowy. układ wspomagania wbrew pozorom jest prosty jak konstrukcja cepa. Kierownica, zbiorniczek wyrównawczy, pompa, magiel i węże.

Opublikowano
  • Autor

Poziom płynu był wyrównywany nowym ale nie całkowicie wymieniany, dlatego też spróbuje tak jak Radziu mówisz :hi:

Jednak wydaje mi się że wszystko wskazuje na ten magiel... :confused4:

Opublikowano

bardzo możliwe że jest już wysłuzony i te opiłki wysłuzonego materiału zatykają kanaliki przepływowe. ale spróbuj wymienić, chociaż częsciowo ten płyn.

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki, tak zrobię i dam znać jaki przyniosło efekt..[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2010, 20:38_________________________________________________Witam!

Kupiłem nową pompę i wymieniłem olej na nowy i niestety problem nie ustąpił :confused4:

W kabinie samochodu dalej słychać dziwne szumienie a przy włączonym silniku na postoju zanika wspomaganie...czy to może być wina przełącznika oleju w maglownicy przez co siada pompa wspomagania? dodam że była już ona wcześniej regenerowana lecz nie ma z niej wycieków...Proszę o wszystkie sugestie i pomoc bo jestem uziemiony :wallbash:

Pozdrawiam