Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy w POLSCE jest wymagana homologacja na spoilery ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanko , czy na zderzaki powiedzmy tzn nieoryginalne mam tu na mysli tanie laminaty z allegro trzeba miec jakas homologacje w Polsce czy mozna zdjac zderzak oryginalny i zalozyc laminat ??Bo we wloszech np czepiaja sie o to i kaza pokazac paier na to .

Opublikowano

pierwsze slysze o homologacji na spojlery :polew:

Opublikowano
  • Autor

No tez mi sie to dziwne wydaje bo nie slyszalem nic o tym wiem ze o lotki sie czepiaja panowie z POLICJI ale o zderzakach to nic nie slyszalem a we wloszech czepiaja sie wszystkiego zeby np szyby przyciemnic i zalatwic pozwolenie to pol roku schodzi

Opublikowano

tak Panowie wszystkie nie fabryczne elementy musza miec homologacje

problemu nie ma kiedy cos jest z innego pojazdu z ABSu pasuje idealnie jak np zderzak z S4 do zwylkej B5

ale jesli wzor tego zderzaka przeniesc na laminat musi byc homologowany a szczerze nie spotkalem na allegro jednego sprzedajacego ktory ma taka homologacje

w razie zatrzymania przez patrol, ktory zauwazy ze cos jest nie ori moze zabrac dowod rejestracyjny

jest ustawa ktora niby do konca nie precyzuje tak sie to ma w realu bo np. w jednym punkcie pisze ze wszystkie elementy zewnetrzne musza miec homologacje producenta

a w drugim ze czesc taka nie moze miec ostrych krawedzi i wystawac poza obrys auta

w sumie laminat jak peknie ( a peknie w przeciwienstwie do ABSu ) robi sie z niego wlasnie taki ostry element

zalezy tez na kogo sie trafi, ja mialem przyjemnosc trafic na takich ktorzy jasno sciagneli mnie z nieba na ziemie i szybko naklonili do zmiany zderzaka na serie

to wiem z wlasnego doswiadczenia :)

Opublikowano

wszytskie nie oryginalne zderzaki szpeca auto i nie wiem po co to zakładać, na tym zakończyłem swoją WYPOWIEDŹ :evil:

Opublikowano

wszytskie nie oryginalne zderzaki szpeca auto i nie wiem po co to zakładać, na tym zakończyłem swoją WYPOWIEDŹ :evil:

hehe nie wszystkie

jak sie robi democar to tylko nie ori a niektore projekty pikne sa