Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Wysoka temperatura po raz ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam problem z temp po wymianie termostatu, wczesniej samochod mi sie nie dogrzewał a teraz na klimatroniku w korku rośnie nawet do 105st (na vagu te same wskazania co na klimatroniku), przy czym na desce przewaznie stoi na 90 -czasami wychyli sie na 96-98. Nie zasprzęgla mi sie wiskoza, ani drugi wentylator- czujnik w chłodnicy mialem odpiety gdy kupilem samochod, teraz wyczyscilem styki w kostce i go podpiąłem, niestety nie załącza się. Zmierzyłem równiez temp plynu chłodniczego w zbiorniku wyrownawczym, wynosiła 80st a na klimatroniku pokazywało 96.. Układ odpowietrzylem, termostat wahlera, dolny wąz chłodnicy robi się letni. Co mi drodzy koledzy poradzicie? Duzo juz czytałem w archiwum i juz całkowicie zgłupiałem, a nie chciałbym zmienic pompy, wisko i wszystkich czujników ;)

pozdrawiam

Opublikowano

na postoju rosnie do 96-98 czy normalnie podczas jazdy?

Opublikowano

Wymieniales tylko termo czy termostat wraz z obudowa i czujnikiem?

Opublikowano
  • Autor

Zarówno na postoju jak i w czasie jazdy rośnie ta temperatura, w korkach łapie okolice setki. Wymieniony jest tylko termostat.

Opublikowano

podejrzewam wadliwy termostat,

moja audiczka też mi się niedogrzewała i wymieniłem na zamiennik z inter-carsu za 65 zł bodajże chyba takiej firmy jak twój, i nic nieprzyniosło efektu.

dopiero po założeniu ori termostatu za 120 zł z ASO wszystko jest jak należy i pokazuje max 90 stopni, nagrzewa się momentalnie i nic się nie przegrzewa

Opublikowano
  • Autor

chyba to bedzie wisko bo nawet przy tych 100st pracuje tak jak po odpaleniu zimnego silnika, czemu tez nie załączył mi sie wentylator wspomagajacy.. :/[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2010, 21:57_________________________________________________Mam jeszcze jedno pytanie: czy to np czujnik temperatury moze przekłamywac jeśli ten od licznika wymieniłem i dalej pokazuje te 90st na blacie, a drugi podaje na klimatronik i vag temp w okolicach 100st? Nie słychac u mnie bulgotania, ani przelewania się plynu, nie gotuje sie, dolny wąz chłodnicy jest ciut cieplejszy niz przy zimnym silniku, tak ma byc? bo w passacie dolny jest bardzo gorący, az parzy. Wiskoze zatrzymuje palcem zarowno przy zimnym i ciepłym silniku, nie ma zadnej roznicy.

Opublikowano

a właśnie bo ja u siebie zauważyłem że wentylator zamiast włączyć sie jak tempprzekroczy 90pare stopni tylko kręci sie powoli a dopiero jak dodam gazu to przyśpiesza i wtedy go słychać a jak znowu zdejme noge z gazu to wentylator ma mniejsze obroty a jak temperatura spadnie to już go nie słychać

to tak ma byc?czy coś mam pochrzanione bo w B4 normalnie sie włanczał i chodził głośno

Opublikowano
  • Autor

jak tam panowie, pomoze mi ktoś :) ?