Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Głośno chodzi rolka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taka sytuacje i nie wiem czy jechać z tym juz do mechanika!!!! na zimnym silniku( na cieplnym tego nie słychać) słychać głośno jakaś rolkę ... rozrząd ma 30tys max nie wiem co jeszcze może być winne ... wydaje mi sie tez ze przepuszcza mi zimering na wałku rozrządu może to mieć wpływ na cos?? dzięki za każde info

Opublikowano

Tez to miałem. U mnie napinacz paska piszczał (napęd alternatora), okazało się że z paska w momencie wymiany (ok 2 miesięcy jeździłem z tym piskiem) zostało tylko połowa paska. Więc zainteresuj się dokładnie który z nich piszczy, powinno być widać po pasku (będzie go szarpać).

Opublikowano

Olej silnikowy bardzo źle wpływa na paski... rozpuszcza :confused4: lepiej to dokładnie sprawdzić.

Opublikowano

Ja mam podobnie, wymieniłem już napinacz bo był prze koszony i zostało mi jeszcze sprzęgiełko na alternatorze, radził bym sprawdzić bo ono robi dużo zamieszania, jak zdejmiesz pasek, sprawdź czy nie ma luzu i czy nie jest zablokowane (ma napędzać alternator w jedną stronę). Ja mam na nim luz wzdłużny i czasami popiskuję. Powodzenia w naprawie! Daj znać jak już się z tym uporasz.

Opublikowano
  • Autor

koledzy nie zakladam nowego watku prosilbym o podpowiedz co nalezy wymienic przy wymianie paska od alternatora?? sa jakies napinacze??

Opublikowano

napinacz paska wielorowkowego, no i czasem warto wymienić sprzegielko alternatora ale to sie wymienia generalnie jak padnie

Opublikowano

Posprawdzaj najpierw rolkę napinacza przy alternatorze jak i sam alternator.

U siebie wymieniłem samą rolkę napinacza, który co prawda nie miał jakichś specjalnych luzów, ale swoje lata miał.

Czeka mnie jeszcze wymiana łożysk w alternatorze - dość mocno hałasują. Orientuje się ktoś jakie tam idą łożyska ? :mysli: