Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pada dwumas ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś mnie mechanik pogrążył ze pada mi sprzęgło , a więc co wy myślicie .Objawy są następujące : na wolnych obrotach prosty ruch skręcenia nawet minimalnie i słychać stukanie z tyłu silnika , nawet jak ruszam na sprzęgle przy za ciągniętym ręcznym też słychać . Jeżeli wejdę na wyższe obroty to przy ruchach kierownicy już tego nie słychać . Więc mechanik stwierdził ze dwu-mas powoli się kończy . Proszę o rade i opinie ewentualnie jak to dwu-mas to jaki kupić. Dzięki z góry i pozdrawiam :hi: Dodam że To b5 1.9 Tdi AFN 1996 r i 260 000 tyś przebieg , olej zmieniony , rozrząd około 20 tyś przejechane.

Opublikowano

Jak masz koła skręcone i ruszasz to słychać stukanie? Czy jak ruszasz na wprost, też się to dzieje? Bo przy sprzęgle, nie ma znaczenia, czy masz skręcone koła, czy nie. Ma to znaczenie natomiast, w przypadku zużytych przegubów. Na skręconych kołach, przy ruszaniu, będą pukały.

Opublikowano
  • Autor

Nie to nie przeguby . Na postoju jak skręcam kierownicą nawet tak delikatnie to trzęsie , jak wejdę na obroty to już nie n nie jest to na pewno pompa wspomagania . Jeszcze jak ruszam na ręcznym przy samym sprzęgle to wtedy też takie same trzęsienie słychać z tylnej części silnika . i podczas jazdy jest tak samo i przy skręcie na wolnych obrotach i przy ruszaniu na małym gazie .

Opublikowano

wsadzic jednomas z 1Z i raz na zawsze bedzie po problemie

Opublikowano
  • Autor

ok a jakie kupić i jak to zmontować macie może jakieś linki do tego . Porównania tych dwóch sprzęgieł ?

Opublikowano
  • Autor

No niestety nie wiem czy to skrzynia ale dziś urwało mi się koło pasowe na wale co napędza wspomaganie pompę wody i alternator jutro będę rozbierał i zobaczę jak była przyczyna . Pasek jest cały ,może pompa wspomagania się zaciera jutro zobaczę .