Gość czesiu-84 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Koledzy rozładowuje mi akumulator, mierzyłem pobór na postoju na poszczególnych bezpiecznikach i wyszło to: Bezpiecznik 13 0,08A Bezpiecznik 15 0,2A Bezpiecznik 1 0.15A Bezpiecznik 24 0.55A Bezpiecznik 38 0,11A Tak więc pobór na postoju mam około 1A Co radzicie?
sołtys85 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Koledzy rozładowuje mi akumulator, mierzyłem pobór na postoju na poszczególnych bezpiecznikach i wyszło to: Bezpiecznik 13 0,08A Bezpiecznik 15 0,2A Bezpiecznik 1 0.15A Bezpiecznik 24 0.55A Bezpiecznik 38 0,11A Tak więc pobór na postoju mam około 1A Co radzicie? łącznie nie powinien przekracać 0,05A czyli 50mA Stawiam na radio to jest najczęstsza przyczyna rozładowywania aku. Masz fabryczne? Co ogólnie za wysokie te wskazania masz moze to od otwartych drzwi i nieuzbrojonego alarmu, lampek w środku, bagażniku, schowku. Polecam zrobić tak podnieść maskę i na klemie zmierzyć prać na zaryglowanych drzwiach i uzbrojonym alarmie. Jak jest czujnik otwarcia maski to należy go zneutralzować czymś.
Rekomendowane odpowiedzi