Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z klimatronikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc. Mam problem z klimatronikiem w mojej a4 ADP. Po włączeniu klimy w pozycji LO sprzęgło elektromagnetyczne włącza kompresor dopiero kiedy obroty silnika są wyższe niż 1500 obr/min, a kiedy spadną poniżej tej wartości sprzęgło rozłącza kompresor. Jeżeli kompresor jest załączony to klima chłodzi, temperatura na wylocie kratki jest około 6 – 7 stopni. Byłem w jednym warsztacie gdzie podobno robią klimy ale „fachowiec” stwierdził że nie ma pojęcia co to może by i musi zrobić przegląd całej klimy. A koszt tego w zależności od uszkodzenia może być od 50 do 1000 zł. Szukałem na forum ale nic podobnego nie znalazłem. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

A sprawdzałes kody błedów moze cos cos sie pokaze

Opublikowano

podepnij VAG`a i zobacz co Ci klimka wyrzuci

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie podpinałem vag'a wyszło zero błędów. Sprawdziłem i podpiołem na któtko napięcie z akumulatora na kompresor i wtedy sprzęgło elektromagnetyczne działa bez zarzutu i zasprzęgla nawet na wolnych obrotach i wszystko działa. Myślę że to może jakiś czujnik ale nie mam pojęcia który, w tym modelu są chyba dwa ale nie jestem pewien, albo co gorsze sterownik z klimatronika. Muszę jeszcze tylko sprawdzić napięcie jakie jest po włączeniu klimy na sprzęgle elektromagnetycznym. Tylko nie wiem jaka wartość napięcia powinna być, 12 wolt czy może powinno być więcej ? Sprawdzę napięcie jakie jest i dam znać. :hi: :hi:[br]Dopisany: 02 Maj 2010, 11:19_________________________________________________Po odstawieniu samochodu do specjalistów okazało się że bezpośrednim powodem moich problemów z klimą jest uszkodzony czujnik położenia przepustnicy. Po wymianie przepustnicy klima chłodzi już na wolnych obrotach czyli tak jak powinno być i wszystko wróciło do normy. good good