matthiess Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Po zimie bardzo glosno chodzi mi wentylator ,czy to łozysko czy wisko ?? jak sie do tego dobrac w silniku ADP ,moze ktos wie jakie lozysko tam pasuje ,czy tez nalezy wymienic sprzeglo wiskozy ? z tego co widzialem wiatrak jest na pasku rozrządu ,da sie wymonotwac wiatrak bez sciagania paska ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croli Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 A Może coś ci sie przykleiło lub odłamało do łopatek wentylatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Wisko na pewno nie jest na pasku rozrządu Jak go odkręcić było już nie raz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekce Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Po zimie bardzo glosno chodzi mi wentylator ,czy to łozysko czy wisko ?? jak sie do tego dobrac w silniku ADP ,moze ktos wie jakie lozysko tam pasuje ,czy tez nalezy wymienic sprzeglo wiskozy ? z tego co widzialem wiatrak jest na pasku rozrządu ,da sie wymonotwac wiatrak bez sciagania paska ? wiatrak nie jest napędzany paskiem rozrządu może coś innego hałasuje zrzuć pasek wielorowkowy i pokręć ręką wszystkim co się kręci razem z nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matthiess Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 wentylator jest caly ,moj mechanik przy wymienia uszczelek silnika powiedział ze mam do wymiany lozkysko wentylatora bo halasuje ,wiec pewnie tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Wystarczyło troszkę poszukać http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t70642.0.html;highlight=%C5%82o%C5%BCysko+wisko Nr. tego łożyska 058 115 136 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matthiess Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 ok dzieki za pomoc ,właśnie przed chwila kopiłem łożysko FEBI ,w weekend jak nigdzie nie pojade bede walczyl z wymiana [br]Dopisany: 28 Kwiecień 2010, 16:58_________________________________________________koledzy pomożcie mi bo utknelem .... ,nie mam zielonego pojęcia jak sciagnac wisko ,mam juz sciagniety wentylator ,ale wisko nie chce wyjsc co mam zrobic ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIUS Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 od strony łapy silnika masz sróbe na imbus.... jest ona wyczuwalna pomacaj tam na łapie od motoru przy wisco... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matthiess Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 znalazłem ta śrubę ale za ch...a nie moge jej odkręcić ,zablokowanie kolo poprzez ten otwor blokujący ,ale pokrzywiłem kilka imbusow .Przydala by mi sie grzechotka z imbusem 8 to moze by sie udalo nie mam pomyslu jak mam to odkrecic ,chyba bede musial wybrac sie do mechanika i niech on sie meczy z odkrecaniem :confused4: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Musisz mieć konkret imbus "8" Stojąc przodem do silnika (po prawej ręce masz str. kierowcy) kręcisz w "dół" - tak jak "idą" wskazówki zegara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fend18 Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 ciezki temat z ta sruba u mnei skonczylo sie na wyciaganiu calej lapy i rozwiercaniu sruby, bo leb sie wyrobil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matthiess Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 misja nie powiodła się , nie mogę odkręcić będę musiał podjechać do mechaniora niech on spróbuje ruszyć ta zapieczona śrubę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Czasami potrzeba troszkę umiejętności i cierpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi