Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Gubiące obroty Szarpanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam w Audi a4 97 r 1.8 125 KM przebieg 185 tys km problem taki iż gdy samochód przekroczy 2500 obrotów i gdy np dojadę na biegu jałowym do 3,5 tyś i powoli puszczam gaz to obroty spadają oki do 3200 i później szybko do 2500 (tak jakby martwy punkt) dzieję się to też na np 4000 obrotach.

A cały problem jest w tym gdy trafie na martwe punkt ty samochód lekko szarpie (ten jaki luzz, martwy punkt i ciągnie) ale sądzę że 125 km potrafiło by więcej pokazać.

Proszę o pomoc co tu by poradzić komputer był podłączany niby all ok. a problem pojawia się przy rozgrzanym silniku. Posiadam gaz 2 tygodnie ale tu i tu się to dzieję. świece, kable wymienione NGK. tydzień temu.

Proszę o porady pomoc.

Opublikowano

na początek odepnij przepływomierz. i zobacz reakcje. Najstępnie jak to nie pomorze, to ja bym szukał przyczyny w przepustnicy, ale przepływonierz daj na pierwszy ogień.

Opublikowano
  • Autor

po odłączeniu przepływomierz obroty wzrosły i przyłączeniu także czyli działa.

Dziś zobaczyłem że pod cewką zapłonową są 2 przewody gumowe na świece są pęknięte sądzę że może być przebicie i dlatego silnik tak pracuje dodatkowo strzela na gazie.

Dziś bd miał to wymienione proszę o info czy dobrze robię ? :> [br]Dopisany: 30 Kwiecień 2010, 11:14_________________________________________________niestety wymiana kabli popękanych, rozerwanych nie usunęło tego problemu.

Opublikowano

po odłączeniu przepływomierz obroty wzrosły i przyłączeniu także czyli działa.

Dziś zobaczyłem że pod cewką zapłonową są 2 przewody gumowe na świece są pęknięte sądzę że może być przebicie i dlatego silnik tak pracuje dodatkowo strzela na gazie.

Dziś bd miał to wymienione proszę o info czy dobrze robię ? :> [br]Dopisany: 30 Kwiecień 2010, 11:14_________________________________________________niestety wymiana kabli popękanych, rozerwanych nie usunęło tego problemu.

hmm, ale jak to obroty wzrosdły?? bo albo nie qmam albo nie wiem. U mnie przy prawidłowo działajacym przepływokmierzu, nie m ażadnej różnicy w obrotach. ale niech się jeszcze inni wypowiedzą

Opublikowano
  • Autor

no po prostu odłączyłem obroty wzrosły do 1500 i zaraz spadły do 900 i niby all ok. a przy ponownym podłączeniu 1500 i znów do 900 i niby reaguje i coś tam działa tak mi się wydaje.