Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem z ESP-świecąca kontrolka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem z esp czasami kontrolka sama sie zapala, podczas hamowania i esp nie dziala. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu jest wszystko ok, do czasu az nie zaczne intensywnie hamowac tzn jadac w korku (dodam ze mam automat wiec przy powolnej jezdzie noga prawie caly czas na hamulcu). Sprawdzalem to VAGiem ale nie pokazuje zadnych bledow. Szukalem w poprzednich postach ale nie znalazlem zadego podobnego objawu wiec rozpoczynam nowy watek. Zastanawialem sie moze czy nie jest to spowodowane tym ze dosyc czesto przepalaja mi sie zarowki? Jesli ktos moze pomoc to z gory wielkie dzieki.

Opublikowano

kolega miał ten sam problem i u niego wystarczyło wymienić czujnik stopu ale on ma manualną skrzynie nie wiem czy jest jakaś różnica nawet na postoju naciskając kilkanaście razy pedał hamulca zapalało się esp. :)

Gość RAVIN23
Opublikowano

U mnie było podobnie tyle że czasami też zapalała się kontrolka ABS... zobacz sobie klemy od akumulatora może masz słabo przykręcone i nie łączy dobrze. Przy okazji nasmaruj i wyczyść w moim przypadku okazało się że to :) pozdr