Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] 2 błędy - nie wiem od czego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzis skanowalem auto vagiem i znalazlo mi 2 bledy zapisane:

01268 - Quantity Adjuster (N146)

35-10 - - - Intermittent

01268 - Quantity Adjuster (N146)

17-10 - Control Difference - Intermittent

Nie jestem pewien czy to zos z dawka paliwa / nastawnikiem ? Z gory dziekuje i pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

skasuj te błędy i sprawdź po krótkiej dynamicznej jeździe czy znowu się pojawią, błędy oczywiście dotyczą nastawnika dawki.

Opublikowano
  • Autor

jak zwykle dzieki Sztomel! Niestety kasowalem juz 3 krotnie te bledy, powracaja jak bumerang wiec pytam tutaj. Dodatkowo na wolnych obrotach auto potrafi troche bardziej potelepac , ale nie zawsze, i przy 1500 obrotow na 4 biegu jak dodam gazu to czasem lekko szarpie. Rozgladalem sie na googlach i raczej jestem pewien ze nastawnik do czyszczenia (moze lepiej wymiana ?)

Czy mozesz / mozecie polecic jakis sprawdzony zaklad w ktorym zajmuja sie naprawa / regeneracja pomp wtryskowych w okolicy podkarpacia? ew w okolicznych wojewodztwach - juz podjade, wolalbym oddac auto w rece profesjonalisty, nie jestem pewien czy dam rade sam, podobno puzniej jest problem z odpaleniem auta ... I chodzi mi glownie o to zeby mnie nie skasowali odrazu bog wie ile, rozumiem ze ni jest to tez tanie, ale znam zaklad w ktorym na dziendobry krzycza ze pompa do regeneracji lub wymiany i ponad 1000zl wyjdzie.. . Jeszcze raz dzieki. Pozdrawiam!

Opublikowano

sprawdz jaka masz dawke na wolnych obrotach ...

Opublikowano
  • Autor

rowniez dzieki za zainteresowanie, ktory to bedzie blok mierzony ?

PS i oczywiscie mam jechac na wolnych obrotach ? Pozdrawiam.

Opublikowano

nie jechac tylko stac ....

001 ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ok ok wole zapytac. Musze juz gonic w trase ale do niedzieli odswieze temat. :hi: jeszcze raz :good: Zycze milego weekendu :wink4:[br]Dopisany: 30 Kwiecień 2010, 13:57_________________________________________________Witam, dopiero znalazlem wolny wieczor na zabawe z vagiem. Wybaczcie sprawy codzienne pochlaniaja mnie do reszty :thumbdown:

Pokazuje mi w bloku 1 na postoju: 861 obr. od 4.8 mg - do 5.2 mg a wartosc w V pokazuje od 1.6V do 1.72V

Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

dawka jest trochę mała, możesz zwiększyć na wartość 3.8 do 4.0 mg (dla jasności - im mniejsza wartość w mg tym dawka jest większa). Wchodzisz w Vag - Select - 01 Engine - login - wpisujesz 12233 - Adaptation - grupa 01 i klikasz na Up lub Dn i testujesz wartości a potem zapisujesz.