Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Wpadający pedał sprzęgła.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wymienilem wczoraj sprzegło w mojej Audi i pech chcial ze bardzo sie spieszylem w trase i nie mialem czasu na testy na miejscu. Od początku troche mi sie to sprzeglo nie podobalo bo pedal wciskal sie bardzo lekko do polowy a sprzeglo bralo przy samym dole. Jednak pomyslalem ze skoro nowe to moze i to dobrze. W trakcie podrozy nagle pedal sprzegla wpadl mi prawie do podlogi i jego naciskanie nie powodowalo wysprzeglenia a co za tym idzie nie moglem zmienic zadnego biegu. Po chwili przypadkiem unioslem noga pedal do gory i sprzeglo wrocilo do normy (tak jak bylo po wyjezdzie od mechanika). Zauwazylem rowniez ze czasami mam problem z wbiciem roznych biegow, czasem dwujka skrzypnie, czasem czworka. Dodam ze przed wymianą sprzegla tego nie bylo.

Co to moze byc, czy jest metoda aby to usunac na miejscu (jestem w trasie).

Marcin

Opublikowano

Nie pozostaje Ci nic innego jak szybki powrót do mechanika który wymieniał sprzęgło bo na pewno coś źle złożył.

czy jest metoda aby to usunac na miejscu (jestem w trasie).

Nie sądzę. Chyba że w warsztacie.

Opublikowano
  • Autor

Bylem u fachowca i wyglada na to ze uklad jest zapowietrzony, problem tylko w tym ze gosciu nie moze odkrecic jakiegos odpowietrznika przy wyprzegliku bo jest plastikowy i sie objechal. Teraz juz wiem dlaczego tamten mechanik przy wymianie sprzegla nieodpowietrzyl go.

- Czy jest jakas inna metora odpowietrzenia sprzegla niz tylko przez odkrecenie tego odpowietrznika?

W innym przypadku chyba trzeba bedzie wymienic wyprzeglik a to oznacza ze znowu bede musial zrzucic skrzynie. Szkoda slow.

- Czy rzeczywiscie ten odpowietrznik jest razem z wyprzeglikiem i jaki ma kod katalogowy.

Opublikowano

problem tylko w tym ze gosciu nie moze odkrecic jakiegos odpowietrznika przy wyprzegliku bo jest plastikowy i sie objechal.

Bez odkręcenia odpowietrznika nie da się tego odpowietrzyć.

Można próbować usunąć powietrze poprzez poluzowanie przewodu ciśnieniowego ale metoda jest mało skuteczna i do wykonania tylko przez dobrego fachowca który będzie wiedział jak się za to zabrać.

Opublikowano
  • Autor

Hi Hi bylem u dobrego fachowca i wlasnie w ten sposob odpowietrzyl sprzeglo poluzowal przewod i odpowietrzyl, rewelka, dwa dni juz jezdze i jest OK.

Mam tylko jedna refleksje: im mniejsze miasto tym lepsi fachowcy dowód?

- Poznań: wymieniajac sprzeglo zapowietrzyl je i stwierdzil ze to wina silownika i trzeba go wymienic.

- Szczecin: proba odpowietrzenia, ale pierwsze niepowodzenie z odkreceniem odpowietrznika i rezygnacja.

- Pyrzyce: odkrecenie przewodu odpowietrzenie i wszystko ok, koszt tyle co bym zaplacil za plyn w Poznaniu.

Wkurzaja mnie ludzie ktorzy uwazaja sie za profesjonalistow a warci sa tyle co ksiazka "sam naprawiam".

Rozumiem ze to sa wlasnie prawa rynku, lepiej zrobic 2 proste roboty niz glowkowac nad jakims problemem ale co w takiej sytuacji ma zrobic klient? kupic sobie nowe auto jak mu odpowietrznik padnie?

Chyba kupie sobie podnosnik albo kobylki i sam bede naprawiac z ksiazka w reku.

Opublikowano

Chyba kupie sobie podnosnik albo kobylki i sam bede naprawiac z ksiazka w reku.

Słuszna decyzja :thumbup: