Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Alarm-po rozbrojeniu po 15 sek. sam się uzbraja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czytam i czytam mnóstwo tematów na temat alarmu i już sam nie wiem, mam problem mam zainstalowany Alarm SPY 5000 i wszystko niby jest ok oprócz tego że po rozbrojeniu alarmu pomimo otwarcia drzwi alarm się uzbroi po ok. 15 sek. jeśli nie włożę kluczyka i nie przekręcę go do pozycji zapłonu. Zmieniałem zworki na centralce ale nic nie pomaga. Jeśli alarm jest uzbrojony a otworzę drzwi to wyje oczywiście. Podobno to wina lampki, miał ktoś może taką akcję i może i w miarę szybko odpowiedzieć był bym wdzięczny.

Pozdrawiam

Opublikowano

nie wiem jaki u mnie jest alarm (dokładany , nie ori) ale mam to samo tyle tylko ze po 30 sekundach od rozbrojenia alarmu w przypadku nie przekręcenia zapłonu auto zamyka sie i uzbraja.

Gość który zakładał mi alarm powiedział ze tak jest i mi to pasuje , widocznie jest taka opcja w tym alarmie , jak tego nie chcesz to podjedz do fachowca niech zlikwiduje , pewnie mozna cos z tym zrobić :good:

Opublikowano

po 30 sekundach od rozbrojenia alarmu w przypadku nie przekręcenia zapłonu auto zamyka sie i uzbraja.

u mnie też tak jest :good:

Opublikowano

Przy sprawnym alarmie i reszcie elektryki w aucie tak nie powinno być.

Nie wiem jak to jest w pierwszym przypadku (uzbrojenie po 15sek), ale uzbrojenie po 30sek. od otwarcia auta przypomina rearming. Żeby zadziałał rearming, to po otwarciu pilotem przez owe 30sek. centralka nie może dostać sygnału z krańcówek.

Skoro u Was alarm się uzbraja mimo otwarcia drzwi, to szukałbym raczej w tym kierunku.

P.S.

Jak rozumiem chodzi o pełne uzbrojenie alarmu, a nie tylko zaryglowanie centralnego zamka?

Opublikowano

Skoro producent napisał w instrukcji że tak ma być tzn. że jest ok :wink4:

Opublikowano

Nikt nie wspominał, że jest to ujęte w instrukcji.

Widocznie jest to jakaś forma wbudowanego immobilisera, więc z pewnością da się tą opcję usunąć.

Opublikowano

Nie wiem jak to jest w pierwszym przypadku (uzbrojenie po 15sek), ale uzbrojenie po 30sek. od otwarcia auta przypomina rearming. Żeby zadziałał rearming, to po otwarciu pilotem przez owe 30sek. centralka nie może dostać sygnału z krańcówek.

W moim przypadku typ który zakładał mi alarm , w zasadzie przed samym montażem mowil , że jest taka opcja więc chyba wątpie aby krańcówki cos do tego mialy. ale zaznaczam ze chodzi tylko i wyłącznie o rodzaj alarmu jaki JA mam zamontowany , nie wiem jak to sie ma u autora wątku

Opublikowano

Mam ten sam alarm zamontowany. On po otwarciu drzwi nie powinien się uzbrajać a informować o otwartych drzwiach.

Zaraz po założeniu okazało się że jeśli ja w samochodzie mam w komputerze pokazane otwarte drzwi i do tego wyświetla które drzwi to mechanik musiał od każdych drzwi ciągnąć osobną wiązkę kabli mocując na nich diodę. Jeśli nie było tak zrobione a wszystkie drzwi zostały tylko podpięte pod jeden kabel okazało się że mogłem za zbroić alarm otworzyć drzwi kluczykiem (prawie wszystkie) i dopiero po otwarciu drzwi od pasażera zaczęło wyć.

Gdy wówczas wyłączyłem alarm też musiałem od razu szybko włożyć kluczyk do stacyjki aby mi się nie aktywował sam.

A teraz gdy mam otwarte drzwi to mnie informuje tylko o otwartych drzwiach a gdy pozamykam drzwi to po ok 30 sec sam się uzbraja alarm.

Sprawdź sobie tak jak pisałem czy po za zbrojeniu alarmu możesz otworzyć któreś drzwi i alarm nie będzie wyć. (zacznij oczywiście od drzwi od kierowcy)

Opublikowano
  • Autor

Mam ten sam alarm zamontowany. On po otwarciu drzwi nie powinien się uzbrajać a informować o otwartych drzwiach.

Zaraz po założeniu okazało się że jeśli ja w samochodzie mam w komputerze pokazane otwarte drzwi i do tego wyświetla które drzwi to mechanik musiał od każdych drzwi ciągnąć osobną wiązkę kabli mocując na nich diodę. Jeśli nie było tak zrobione a wszystkie drzwi zostały tylko podpięte pod jeden kabel okazało się że mogłem za zbroić alarm otworzyć drzwi kluczykiem (prawie wszystkie) i dopiero po otwarciu drzwi od pasażera zaczęło wyć.

Gdy wówczas wyłączyłem alarm też musiałem od razu szybko włożyć kluczyk do stacyjki aby mi się nie aktywował sam.

A teraz gdy mam otwarte drzwi to mnie informuje tylko o otwartych drzwiach a gdy pozamykam drzwi to po ok 30 sec sam się uzbraja alarm.

Sprawdź sobie tak jak pisałem czy po za zbrojeniu alarmu możesz otworzyć któreś drzwi i alarm nie będzie wyć. (zacznij oczywiście od drzwi od kierowcy)

A więc tak po uzbrojeniu alarmu i otworzeniu drzwi z kluczyka zaczyna ostrzegać a nie wyć :embarrassed: dopiero po kolejnym otworzeniu wyje, a ostrzeganie załącza się tylko przy otwarciu prawych i lewych drzwi przednich. Czyli co muszę poprowadzić od wszystkich drzwi sygnał z diodą i podłączyć to pod + na otwarcie drzwi?

Pozdrawiam