Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podłączenie kierownicy multifunkcyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chce podlaczyc kierownice multifunkcyjna i potzrebuje rozpiske pinow, kiera jest chyba tez podgrzewana

p040510131201.jpg

p0405101341.jpg

p0405101312.jpg

multi funkcje chyba podlancza sie jednym kablem do radia (radio concert) do 11. REM-C ale ktory to w tej kostce powyzej?

[br]Dopisany: 04 Maj 2010, 13:49_________________________________________________oki troche pogrzebalem i tak:

1. nie wiem co to ale jest to tez w starej kierownicy (napewno nie rem)

2. ?

3. + do podgrzewania kierownicy

4. - do podgrzewania kierownicy

5. ?

wie moze ktos jaki kolor na przewod RemC wychodzacy z radia z zielonej kostki mini iso?[br]Dopisany: 04 Maj 2010, 16:06_________________________________________________a moze ktos wie czy jak to zepne razem (multif..+ radio) to bede musial cos vagiem przestawiac?[br]Dopisany: 04 Maj 2010, 21:14_________________________________________________nikt nic nie podpowie?

[br]Dopisany: 09 Maj 2010, 08:53_________________________________________________oki widze ze temat kierownicy multifunkcyjnej jest dosc odlegly nawet na tak duzym forum, pogrzebalem troche i zaryzykowalem podlaczenie tej kiery:

wiec popierwsze to ta kierownica nie byla nigdy fabrycznie montowana w a4 (sprawdzalem w aso) jest to kiera z a6 96-97 lub a8 ale niestety nie pamietam roku, oczywisci montowane na USA......

po drugie jezeli ktos pogrzebie w auto dacie to jest schemat tylko narysowany w taki sposob jak by tam wystepowal jeszcze jakis dodatkowy modul sterujacy, (niestety na tym poplynal szpec z aso) modul jest ale wewnatrz kierownicy i wystarczy podpiac sie do wtyczki z 5cioma pinami pokazana wyzej,

ja podlaczylem ta kostke tak

pin 1 - klakson (jest on tez w mojej starej kierownicy nic z nim nie robilem)

pin 2 - sterowanie podgrzewaniem kierownicy (nie jestem pewny na 100% bo nie mialem czasu tego sprawdzic i podlaczyc ale

sprawdze i dam znac, mam juz pewien pomysl jak to podpiac)

pin 3 - (+) po kluczyku (nie tak jak pisalem wyzej)

pin 4 - (-)

pin 5 - remC do radia

po takim podlaczeniu multifunkcja dziala poprawnie radio sie scisza/podglasnia, mozna przelanczas piosenki czy tez zmieniac stacje, przyciski sa podswietlane.....

jezeli ktos ma jakies uwagi na temat podlaczenia tej kierownicy prosze pisac!

Opublikowano

Graty za podłączenie, niech Ci służy kiera :naughty: ja walczyłem ale z kierą poliftową wielofunkcyjną ale nie dałem rady :thumbdown:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odkopię temat, Planuję w swoim b5 po lifcie zmienić kierownicę na właśnie multifunkcję. Co dokładnie potrzebuję? Na pewno kierownicę, Vag, co jeszcze? Moduł? Jeśli tak, to jaki, jakiś konkretny musi być? Proszę o wypowiedź kogoś, kto takie coś robił, lub byłby w stanie to zrobić.