Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Stuki przy wolnej jeździe do przodu i cofaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Koledzy sprawa jest. Od tygodnia buja mi delikatnie autkiem po zakrętach i tak jak w opisie stuka mi coś z przodu. 30kkm temu miałem wymieniany łącznik stabilizatora z lewej strony - firma no name, z prawej jest ori ale tam też puka. Obstawiam, że to łączniki mówią :thumbdown:

Macie jakieś sugestie?

Opublikowano

Proponuję zajechać na jakąś stacje diagnostyczną i za 10zł sprawdzą Ci całe zawieszenie.

Będziesz wiedział co stuka i co wymienić.

Na naszych drogach 30k km nie ma szans żeby nie zużył się jakiś element zawieszenia. :)

Opublikowano
  • Autor

Dlatego obstawiam łącznik na dzień dobry. Śmigam na 18" i gwinciku w miarę komfortowym ale skręconym tak że koła chowają się w nadkolach.[br]Dopisany: 06 Maj 2010, 22:23_________________________________________________Byłem dzisiaj na trzepakach i jest taki problem bo mam auto mocno obniżone tak jak pisałem wyżej i z kanału widać że stabilizator jest bardzo blisko jednego z wahaczy jakieś 8mm i widać na w/w wahaczu, że jest tam ślad od obijania. Czy to może być wina łącznika bo z drugiej strony ta odległość jest większa i tam właśnie mniej puka. Miesiąc jeździłem na tym setupie i nic nie pukało, a puka od 3 tygodni. Sprawdziłem czy mi auto nie siadło jakimś cudem niżej ale jest tak jak było ustawione.

Opublikowano

mam chyba ten sam problem, u mnie jest taki objaw ze jak jade po dołkach to stuka cos z prawej strony, jak ruszam i cofam słychac stukanie. Wymieniłem łączniki z prawej i lewej strony, dalej to samo. wahacze bez luzów, sprawdzone. Mechanik stwierdził ze prawdopodobnie sprężyna, ale w srode ma to zdiagnozować i powiedziec co i jak.

Opublikowano

Na łączniki bym nie stawiał a jedynie na zużyte gałki - one potrafią na nierównościach dość głośno tłuc.

Opublikowano
  • Autor

mam chyba ten sam problem, u mnie jest taki objaw ze jak jade po dołkach to stuka cos z prawej strony, jak ruszam i cofam słychac stukanie. Wymieniłem łączniki z prawej i lewej strony, dalej to samo. wahacze bez luzów, sprawdzone. Mechanik stwierdził ze prawdopodobnie sprężyna, ale w srode ma to zdiagnozować i powiedziec co i jak.

Kolego to daj znać jaka będzie diagnoza.[br]Dopisany: 09 Maj 2010, 16:40_________________________________________________

Na łączniki bym nie stawiał a jedynie na zużyte gałki - one potrafią na nierównościach dość głośno tłuc.

A czy zużyte gałki mogą powodować gorsze prowadzenie samochodu?

Opublikowano

Kolego to daj znać jaka będzie diagnoza.[br]Dopisany: 09 Maj 2010, 16:40_________________________________________________

A czy zużyte gałki mogą powodować gorsze prowadzenie samochodu?

Mechanik poszarpał,pooglądał nawet przejechał się :gwizdanie: stwierdził że to dolny wachacz i zainkasował 30 zł :wallbash:

Ciekawe czy to to, stuki są bardzo głośne a on powiedział ze minimalny luz wyczuł.

Opublikowano

W moich okolicach za samo sprawdzenie zapłaciłem 5zł :)

Ale faktycznie nawet "lekki" luz może przenosić głośne stuki do kabiny.

Moja sztuka dziś stoi na kanale i wymieniają się wahacze.

Po zimie posypało się kilka części...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jestem po wizycie i jest wywalony górny prosty wahacz od strony kierowcy, łącznik po obu stronach i na tyle gumy w belce. Za wahacz, gumy firmy FEBI z wymianą powiedzieli mi 440zł (łącznie z łącznikami które mam już kupione z Lamfordera). Jak myślicie dobra cena te 440zł za wszystko?