Opublikowano 7 Maja 201016 l Witam ponownie, Po 2 miesiącach czekania wkoncu otrzymałem decyzje od allianz, ku mojemu zdziwieniu negatywna, odmawiają wypłaty odszkodowania pomocy co teraz co dalej auto czeka na odbiór a kasy na uregulowanie długu niema a wyszło 6tyś za to. w załączniku skan decyzji, jak ja rozszyfrować i przekonać ich do wypłaty http://img179.imageshack.us/img179/4971/decyzja.jpg
Opublikowano 7 Maja 201016 l prosiles oprady itp a dopiero z tego pisma dowiedzielisy sie ze mowisz o szkodzie z AutoCasco.. to zupelnie zmienia postac rzeczy . poweidz o co chodzi bo jak inaczej mamy Ci pomoc. czy to wypadek czy co, kto byl winny itp... bo co my mozemy sie domyslac.
Opublikowano 7 Maja 201016 l Autor Sprawa wygląda tak ze 14 marca wymusiłem pierwszeństwo i doszło do kolizji. niestety policji niebylo czego teraz żałuje, oczywiście moja wina i chciałem naprawić samochód gotówkowo z Ac. Były ogledziny nawet 2 razy i dziś otrzymałem po 2 miesiącach decyzje o odmowie wypłaty odszkodowania.
Opublikowano 7 Maja 201016 l ale to absurd bo na dobra sprawe to nie musisz sie tlumaczyc w jakich okolicznosciach do tego doszlo... moze masz zrobione fotki zmiejsca wypadku i tuz PO wypadku? ja tymi fotkami rozwialem wszelkie watpliowsci w ubezpieczalni. generalnie przy ich stanowisku w stylu - nie bo nie pasuje ale nie powiemy dlaczego - to chyba nic poza prawnikiem i niezaleznym rzeczoznawca nie wymyslisz... ale oni cos chyba kreca bo co Ty masz udowodnic? okolicznosci zdarzenia?? przeciez to ma znaczenie przy OC a tu mozesz sam wjechac w drzewo i nie ma co ustalac. ciekawe tez ze Twoja ubezpieczalnia (jezeli masz OC w tej samej firmie) bez mrugniecia pewnie wyplacila poszkodowanemu ubezpieczenie, wiec jakos przyjeli do wiadomosci ze to zdarzenie mialo miejsce. generlanie poczytaj SOLIDNIE ogolne warunki ubezpieczenia i sprawdz czy oni nie bladza w tych swoich opowiesciach.. i rada na przyszlosc. moze glupio to wygladac na miejscu zdarzenia, ale brac komorki w lape i pstrykac foty, auta po kolizji ustawienie, kto gdzie, znaki itp... potem duzo mozna problemow uniknac... bo jak masz udowodnic ze tak bylo? rozbic sie jeszcze raz z takim samym autem????
Opublikowano 8 Maja 201016 l Autor no własnie tego niewiem co jest tez śmieszne mówili ze poszkodowanemu czyli z mojego OC tez nie wypłacili odszkodowania co jest tez bardzo ciekawe
Opublikowano 9 Maja 201016 l Przyczepili się, że szkody z jednego samochodu nie pasują do drugiego; na jakiej wysokości uszkodzony, rozmiary szkód. Jak napisał OLO najlepiej byłoby mieć zdjęcia z kolizji i po problemie.
Opublikowano 10 Maja 201016 l Autor No niestety nie wpadłem na to żeby porobić zdjęcia.U mnie uszkodzone zostały prawe drzwi przód tyłt delikatnie rant, wgnieciony słupek i przedni błotnik tez delikatnie i wystrzeliły poduszki boczna i kurtyna. a u niego zderzak maska lampy i chyba błotniki bo uderzył przodem. i co teraz uczynić bo nie chciał bym im odpuścić bo skąd wezmę 6 tyś na zapłate bo auto juz naprawione
Opublikowano 10 Maja 201016 l Jak kolesiowi też nie wypłacili, to zadzwoń do niego. Zróbcie sobie "wizję lokalną", czyli nagrajcie filmik z przebiegiem zdarzenia - może to w jakiś sposób pomoże tym "cwelom" przejrzeć na oczy.
Opublikowano 10 Maja 201016 l jak masz namiar na poszkodowanego to mozna zrobic przedsadowe wezwanie do zaplaty, ale najskuteczniej bedzie to zrobic przez profesjonalnego pełnomocnika