Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Pomocy po 2 miesiącach od zdarzenia otrzymałem odmowe wypłaty odszkodowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie, Po 2 miesiącach czekania wkoncu otrzymałem decyzje od allianz, ku mojemu zdziwieniu negatywna, odmawiają wypłaty odszkodowania pomocy co teraz co dalej auto czeka na odbiór a kasy na uregulowanie długu niema a wyszło 6tyś za to. w załączniku skan decyzji, jak ja rozszyfrować i przekonać ich do wypłaty

http://img179.imageshack.us/img179/4971/decyzja.jpg

Opublikowano

prosiles oprady itp a dopiero z tego pisma dowiedzielisy sie ze mowisz o szkodzie z AutoCasco..

to zupelnie zmienia postac rzeczy .

poweidz o co chodzi bo jak inaczej mamy Ci pomoc.

czy to wypadek czy co, kto byl winny itp...

bo co my mozemy sie domyslac.

Opublikowano
  • Autor

Sprawa wygląda tak ze 14 marca wymusiłem pierwszeństwo i doszło do kolizji. niestety policji niebylo czego teraz żałuje, oczywiście moja wina i chciałem naprawić samochód gotówkowo z Ac. Były ogledziny nawet 2 razy i dziś otrzymałem po 2 miesiącach decyzje o odmowie wypłaty odszkodowania.

Opublikowano

ale to absurd bo na dobra sprawe to nie musisz sie tlumaczyc w jakich okolicznosciach do tego doszlo...

moze masz zrobione fotki zmiejsca wypadku i tuz PO wypadku?

ja tymi fotkami rozwialem wszelkie watpliowsci w ubezpieczalni.

generalnie przy ich stanowisku w stylu - nie bo nie pasuje ale nie powiemy dlaczego :polew: - to chyba nic poza prawnikiem i niezaleznym rzeczoznawca nie wymyslisz...

ale oni cos chyba kreca bo co Ty masz udowodnic? okolicznosci zdarzenia?? przeciez to ma znaczenie przy OC a tu mozesz sam wjechac w drzewo i nie ma co ustalac. ciekawe tez ze Twoja ubezpieczalnia (jezeli masz OC w tej samej firmie) bez mrugniecia pewnie wyplacila poszkodowanemu ubezpieczenie, wiec jakos przyjeli do wiadomosci ze to zdarzenie mialo miejsce.

generlanie poczytaj SOLIDNIE ogolne warunki ubezpieczenia i sprawdz czy oni nie bladza w tych swoich opowiesciach..

i rada na przyszlosc. moze glupio to wygladac na miejscu zdarzenia, ale brac komorki w lape i pstrykac foty, auta po kolizji ustawienie, kto gdzie, znaki itp... potem duzo mozna problemow uniknac...

bo jak masz udowodnic ze tak bylo? rozbic sie jeszcze raz z takim samym autem???? :kox:

Opublikowano
  • Autor

no własnie tego niewiem co jest tez śmieszne mówili ze poszkodowanemu czyli z mojego OC tez nie wypłacili odszkodowania co jest tez bardzo ciekawe

Opublikowano

Przyczepili się, że szkody z jednego samochodu nie pasują do drugiego; na jakiej wysokości uszkodzony, rozmiary szkód.

Jak napisał OLO najlepiej byłoby mieć zdjęcia z kolizji i po problemie.

Opublikowano
  • Autor

No niestety nie wpadłem na to żeby porobić zdjęcia.U mnie uszkodzone zostały prawe drzwi przód tyłt delikatnie rant, wgnieciony słupek i przedni błotnik tez delikatnie i wystrzeliły poduszki boczna i kurtyna. a u niego zderzak maska lampy i chyba błotniki bo uderzył przodem. i co teraz uczynić bo nie chciał bym im odpuścić bo skąd wezmę 6 tyś na zapłate bo auto juz naprawione

Opublikowano

Jak kolesiowi też nie wypłacili, to zadzwoń do niego.

Zróbcie sobie "wizję lokalną", czyli nagrajcie filmik z przebiegiem zdarzenia - może to w jakiś sposób pomoże tym "cwelom" przejrzeć na oczy.

Opublikowano

jak masz namiar na poszkodowanego to mozna zrobic przedsadowe wezwanie do zaplaty, ale najskuteczniej bedzie to zrobic przez profesjonalnego pełnomocnika

Opublikowano
  • Autor

Teoretycznie mam ale sadze ze to i tak nic nie da