Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z zamkiem tylna klapa kombi A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z zamkiem tylnej klapy A4 B5 kombi 98r klucz wchodzi do połowy i nic dalej próbowałem drugim ale też nie da rady już od samego początku nie umiem otworzyć jej z klucza bo go wsadzić nie idzie ale centralny działa otwiera i zamyka prawidłowo na początku próbowałem delikatnie wlać do środka oliwy z maszyny to szycia ale nic to nie dało .Nie wiem czy nie skończy się na rozebraniu zamka choć centralny działa coś z wkładką .Może ma ktoś pomysł co zrobić ????

Opublikowano

jak centralny działa to po Ci używać do tego kluczyka?

Opublikowano
  • Autor

No tak ale nie problem jest z otwieraniem centralnym a możliwość otwarcia klapy z klucza jest zamek i musi działać .

Opublikowano

Nie no jasne wiem o co chodzi. Niekiedy jest tak, że wlaśnie od nieużywania zamka przez pare lat zapierniczy sie syfem i potem takie a nie inne objawy. Spróbuj jakimiś psikaczami jeszcze bo jeśli to tylko syf to powinien po jakims czasie sie poddac ale gdyby ktoś kiedyś wpadł na glupi pomysl i np zapałke w środku złamał to lipa. Ale dojście do zamka nie jest tragiczne więc napewno poradzisz sobie bez problemu. :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki będe próbował nie wiem tylko co za środek użyć czy wd nie zaszkodzi nie wiem tylko czy nie ma tam jakiś częsci które moge uszkodzić tym środkiem bo jak wkładam klucz tu czuje jakby co w środku było połowa klucza wchodzi lużno i stop totalny opór nie wiem w razie czego jak go wyjąć nigdy tam nie zaglądałem i ta nieszczęsna tapicerka z tyłu żadnych wkrętów jest na zatrzaskach ???

Opublikowano

Cholerne zatrzaski... łatwo sie krzywią bo to takie blaszki. Potem przy zakładaniu (zatrzaskiwaniu) z powrotem musisz uważać żeby równo przyłożyc aby dobrze siedziały i TRZASK :) jeden po drugim. Bedzie dobrze :good:

A wd spokojnie mozesz zastosowac

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego za pomoc powoli ale będe kombinował jak nie zepuje bardziej to przynamniej sie dowiem jak powinno to wyglądać inni dali rade i ja też jak tylko przestanie rzucać żabami z niebios to rozkopie to na części pierwsze . :)

Opublikowano

hehe będzie dobrze :good:

Sam musiałem to rozebrać a byłem wtedy zielony i jakos dobrze sie to skonczyło... :)