Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Szarpie przy ruszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Proszę o pomoc w zlokalizowaniu usterki.Posiadam Audi a4 b5 1.8 benzyna z instalacją gazową sekwencyjną.Od dłuższego czasu auto gdy się nagrzeje i jest wysoka temperatura na dworze to szarpie przy ruszaniu.Często jak długo jeżdze po miescie latem i czesto staje na czerwonym swietle to przy ruszaniu strasznie szarpie.Gdy rano jest zimny to nie szarpie dopiero jak sie nagrzeje.A jeżeli jest wiecej osób w aucie to naprawde jest ciężko ruszyć zeby nie szarpał.Gdy włącze klime i silnik ma większe obciązenie to jest juz naprawde tragedia.Dzieje się tak na benzynie i na lpg czyli wine lpg wykluczam.Proszę o pomoc bo jest to bardzo uciążliwe latem.Z góry dziękuje

Opublikowano

Zastanawiam się nad tarczą sprzęgłową (zużyte tłumiki drgań skrętnych) , ale z drugiej strony nie wiem jaki by to miało związek z temperaturą silnika.

Opublikowano

Mam niemal identyczny problem. I tu pytanie czy możliwe że problem tkwi w zapowietrzonym układzie hamulcowym? bo zauważyłem że jeśli sporo hamuje to problem sie nasila szczególnie w mieście.