Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problem z amortyzatorami :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich :hi: Mam znów problem,ale tym razem z amortyzatorami:( Wymieniłem dzisiaj na tyle razem z odbojami na (firma Monroe-olejowe ) i po 1 badaniu na hamowni miałem w lewej stronie 30% w prawej 56% skuteczności i po 2 badaniu po 5 minutach w lewym 32% a w prawym 58%.Coś jest z tą lewą stroną ale nawet mechanik powiedział że niewie dokładnie od czego to może być,ale prawdopodobnie coś z amorkiem bo reszta jest bez zarzutu.Czy ktoś może mi coś doradzić w tej kwestii :mysli:

Dzięki i pozdro dla wszystkich posiadaczy :audi::a4fan:

Opublikowano

Trzeba reklamować, załatw gdzieś że montowałeś u mechanika i do sklepu się zgłoś

Opublikowano

No niby tak,ale jak mam już założone to muszę je ściągnąć (ten lewy) i powiedziano mi ze nie wiadomo czy mi wymienią na nowy jak coś,bo mogłem na nim przejechać 5 albo 500 km mimo iż mam paragony i faktury... :wallbash:Możliwe też że warsztat coś zle zrobił ale w to nie wierzę (tak stwierdził w sklepie) Więc narazie daję sobie z tym spokój i pytam się czy ktoś może mi jakoś inaczej pomóc,bo już niewiem co mam robić... :confused4:

Opublikowano

Gwarancja jest chyba na 2 lata to że przejechałeś 5m lub 5km nie ma znaczenia, po prostu gość ze sklepu zbył Cię.

Każda część ma prawo być felerna

Opublikowano

Jutro pójdę jeszcze raz i zobaczymy co będzie :mysli:

Póki co dzięki za poradę i pozdrawiam :th:

Opublikowano

Mechanik nie mogl nic zrobic zle bo, sie nie da chyba ze kompletnie sie nie zna ale wymiana amortyzatorow jest bardzo prosta, przynajmniej z tylu, a byles przy wymianie, moze zrobil ci walek i zalozyl jakies stare amorki a te nowe ktore dales do wymiany sprzeda komus, zdazaja sie i takie przypadki sprawdz to. Po to masz gwarancje ze gdy jest cos nie tak to wymieniasz na inne. Takie masz prawo, najlepiej jak bys mial wykres z testu tych amortyzatorow idziesz z tym do sklepu i z paragonem i gwarancja i musza ci wymienic, jesli beda chcieli cie zbyc to mozesz ich postraszyc ze zglosisz sprawe do rzecznika praw konsumenta. Zazwyczaj to skutkuje.

Opublikowano

Tak tylko jest problem :kwasny:Jest to sklep w którym zawsze kupowałem różne części i nigdy nie miałem problemu wiec tez nie brałem paragonu jak zawsze.A co do gwarancji to tez jej nie mam :wallbash: Powiedział mi po znajomości że muszę im oddać ten amor najlepiej z tym wydrukiem testu zawieszenia i oni go oddadzą do reklamacji...

I niby wszystko ok,ale... muszę ściągnąć ten amor,wstawić na to miejsce drugi tylko żadnego nie mam,bo tych starych nie wziąłem no i za wymianę też z 50zl wezmą i drugie 50zl przy drugiej wymianie,jeżeli uznają reklamację i daliby mi nowy to już mam 100 do tyłu więc nie marudząc i nie narzekając nie zgredząc na Maleństwo już chyba wole dołożyć i kupić jeszcze raz nowy i mieć nauczkę na przyszłość i bardziej się interesować częściami i całą resztą :shocked: Mimo wszystko dziękuję za rady i porady.Jak coś sie zmieni w tej kwestii to się odezwę :afro::audi: :th: :a4fan:

Opublikowano

No to trudno, jeszcze moje jedna rada, moze ci sie przydadz na przyszlosc, bierz zawsze paragon, a najlepiej fakture to podstawa reklamacji jak i za czesci tak samo za naprawe lub wymiane, ja skladam wszystkie i zawsze spisuje stan licznika kiedy co bylo wymieniane, w razie gdy by cos nie gralo, czasami sie to przydaje nawet przy sprzedazy samochodu, ktos kto kupuje auto od ciebie wie co wymieniales i wie ile na tym moze pojezdzic to rowniesz w nie duzym stopniu wplywa na wartosc samochodu.

Opublikowano

Od teraz napewno będę tak robił,bo wcześniej miałem Vectrę z 90 roku więc nie było to super autko więc tak postępowałem,ale to już historia...Teraz napewno bardziej dbam i będę dbał bo tu już mówimy o AUDI :audi::a4fan:

:thumbup: