croli Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Witam wszystkich. Mam problem z moim 1.6 benzyna-gaz przy odpalaniu.Zapala na benz.i nierówno pracuje,strzela parcha kicha do czasu przełączenia na gaz wtedy już jest ok.Czyściłem przepustnice ,sprawdzałem wtryskiwacze. Vag wykazał brak sygnału z sondy lambda.Wymieniłem sonde było super... przez 2dni i znowu to samo.Przy każdej naprawie rozłączałem akumulator i zawsze tak samo -jest dobrze 2 dni.Może ktoś z was wie o co tu kaman?
wojtek26 Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Zapewne masz II generacje LPG, ustaw emulacje sondy na "masa" zrób adaptacje na PB i bedzie jezdził dobrze na PB i LPG. Instalacje masz rozregulowana lub zle ustawiona emulacje i ECU zmienia mape wtrysku PB i stad problemy.
croli Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Opublikowano 28 Maja 2010 Dzięki śliczne za odp. mam stag 300 z 2008r.Odłączyłem akumlator przed chwilą na 10 min. i chodzi jak laleczka(ciekawe jak długo) Gdzie mam naprawić tę usterkę? U gazowników?
wojtek26 Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Skoro masz sekwencje to wrzuc scrreny z ustawieniami i mapami, wyglada ze mapa jest mocno rozjechana.
croli Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Opublikowano 31 Maja 2010 Dzięki wielkie.Powiedz mi tylko gdzie to mam zrobić na zwykłej stacji obsługi czy u gazowników?
Rekomendowane odpowiedzi