Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Przegrzewanie silnika!! Pomocy!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagrzewnica jest na małym obiegu - to znaczy płyn krąży przez nią cały czas.

Opublikowano

Wszystko jest mozliwe, i padniecie nowego ori termo oraz pompy :chytry:

Opublikowano

Wiesz co, nie chce się wymądrzać, ale u mnie cały czas stoi trochę ponad 90 C, 90 C to jest pionowo, u mnie jest delikatnie przechylona w prawo(Ja stwierdziłem, że tak ma być i koniec)

Czasem coś nie styka na kablach, wpadnę w dziurę i wskazówka pokazuje tylko 50-60 C po czym wpadam w następną i już jest norma ponad 90, jeśli tak być nie powinno proszę o radę co może być zepsute :)

Opublikowano

Wiesz co, nie chce się wymądrzać, ale u mnie cały czas stoi trochę ponad 90 C, 90 C to jest pionowo, u mnie jest delikatnie przechylona w prawo(Ja stwierdziłem, że tak ma być i koniec)

Czasem coś nie styka na kablach, wpadnę w dziurę i wskazówka pokazuje tylko 50-60 C po czym wpadam w następną i już jest norma ponad 90, jeśli tak być nie powinno proszę o radę co może być zepsute :)

U mnie bylo podobnie, na koniec wskazowka dochodzila tylko do 70 C. Walczyłem z tym dosyc dlugo, wymieniali mechanicy kilka razy czujniki temp, itd. W ktorys w koncu stwierdzil uszkodzony licznik i trafil w 10. Udalo mi sie trafic pacjenta ktory byl obcykany w licznikach, wymienil w nim jakis silniczek w wszystko wrocilo do normy

Opublikowano

to jak coś w liczniku, to niech sobie będzie zepsuty, raczej go nie zagotuje :)

Opublikowano

Czasami wystarczy wymienić same wskaźniki temp. Koszta niewielkie. Można je kupić za 20zł a sama wymiana jest banalnie prosta.

Opublikowano

Czasami wystarczy wymienić same wskaźniki temp. Koszta niewielkie. Można je kupić za 20zł a sama wymiana jest banalnie prosta.

W B5 tak w B6 juz niestety nie bo wskazniki temperatury i paliwa sa wbudowane

Opublikowano
  • Autor

NO więc jest już po problemie!! :) Padła pompa wody - wirnik śliskał się na wale pompy!! Zaryzykowałem ale udało się trafić i bardzo się cieszę, że to nie głowica... :decayed: Dziękuję wszystkim za pomoc!!

Opublikowano

Sam wymieniles?Dobra robota! :good:

Opublikowano
  • Autor

:> Udało się... Ale serducho zabiło szybciej przy rozruchu... :) Nie robiłem tego 1 raz ale pierwszy w Audi!! Po zdjęciu ryjka to już pikuś... ważne żeby nie przestawić do dobrze poznaczyć i powinno się udać!! :)