Opublikowano 5 Czerwca 201016 l Witam. Zauważyłem wczoraj po myciu auta że od strony nadkoli przednich pojawiły się lekkie burchle co jest objawem korozji blachy. Skoro audi daje 12 lat na perforacje w jaki sposób podpiąć to pod reklamację i jak to załatwić. Zaznaczam, że auto jest całe bez robót lakierniczych. Proszę o pomoc.
Opublikowano 5 Czerwca 201016 l Historię auta znam bo po wymianie tylnej szyby po włamaniu panowie z ASO nakreślili mi ją bardzo dokładnie i akurat z przodu jest czysto bez zabaw lakierniczych a auto pochodzi z Niemiec sprowadzone w 2008 roku i dotąd nie było żadnego problemu do dziś
Opublikowano 5 Czerwca 201016 l Ja bym stawiał że coś jednak było gmerane. Dają taką gwarancje bo blacha jest naprawdę przednia. Ja też miałem robiony tył i nawet lakiernik się nie poznał od razu. Ja bym na to stawiał
Opublikowano 5 Czerwca 201016 l Tyle że w niemczech robią to perfekcyjnie hehe ale może zapomnieli o dobrym zabezpieczeniu. Niech to lakiernik obejrzy i się tym czym prędzej zajmie bo szkoda by było gdyby się pogorszyło
Opublikowano 5 Czerwca 201016 l Gwarancja jest na perforacje blachy to znaczy że do póki nie masz dziury wszystko jest ok .Raczej na pewno było coś robione.
Opublikowano 5 Czerwca 201016 l To raczej więcej niż niemożliwe,że seryjnie po 5-ciu latach rdza sama z siebie by się pojawiła-niestety.
Opublikowano 6 Czerwca 201016 l Nie możliwe żeby ori blacha już rdzewiała to jest poprostu niemożliwe
Opublikowano 6 Czerwca 201016 l w Niemczech tez auta maluja sprawdz miernikiem lakieru pewnie ze maluja :gwizdanie: Tyle że w niemczech robią to perfekcyjnie hehe ale może zapomnieli o dobrym zabezpieczeniu. Niehc to lakiernik obejrzy i się tym czym prędzej zajmie bo szkoda by było gdyby się pogorszyło auta z niemiec przywoza juz nawet do Polski do malowania i pomalowane wioza tam do nich spowrotem!! A wracjac do tematu to jesli pojawila sie ruda to cos bylo robione na 1000%, no chyba ze masz jakies odbicie w tym miejscu do golej blachy ??
Opublikowano 7 Czerwca 201016 l mój szwagier wziął nówkę sztukę hondę z salonu i mu rda wyszła po 3miesiącach nawet salonowe fury są czasem malowane ale na moje oko autko było malowane-nie musiało być nic poważnego-jkieś otacie czy cuś ale somo z siebie nagle by nie wyszło :no:
Opublikowano 7 Czerwca 201016 l Ale dach nie jest cynkowany więc co jak się pojawi bąbel na dachu ? tez obejmuje to gwarancja ?
Opublikowano 7 Czerwca 201016 l jak będzie rdza na dachu trzeba zacząć płakać :polew: :polew: albo grad albo turlanie było
Opublikowano 7 Czerwca 201016 l Kumpel sprowadził autko z niemiec i wlasnie pokazało mu się coś co wyglada jak purchlaczek
Opublikowano 7 Czerwca 201016 l Na wskroś Panowie bezsensownym i bardzo poważnym fachowym blacharsko lakierniczym uwagom oczywiście bardzo cennym jest coś takiego, że powyżej 2005 roku każde auto po 3 latach przechodzi przegląd perforacji z racji błędów tzw odpryskom ocynku. Wiem, bo rozmawiałem z ludźmi z ASO i przypadek taki jest można powiedzieć bardzo częsty i co ciekawe, nie obrażając marki ale audi robi coraz gorsze "gówna". Przymierzałem się ostatnio do zakupu A5 ale jak zobaczyłem na części idące na montaż to wielka promocja Valeo. Nawet lampy przednie i wszystko co możliwe to Valeo także auto zbudowane przez księgowych.
Opublikowano 7 Czerwca 201016 l Trzeba ciąć koszty i zaoszczędzać na czym się da. Znamy już przypadki gdzie technolodzy cieli koszty a teraz nam po drogach złomy jeżdżą. Nadkola ogólnie są bardzo narażone na takie rzeczy, wiadomo kamienie, sól nie działa w tym przypadku konserwująco a i to element narażony na otarcia. Myślę że dobry lakiernik albo wymiana załatwi tą sprawę do emerytury auta... Teraz części blacharskie chodzą taniej niż usługi lakierników więc trzeba się zastanowić i nad tym
Opublikowano 7 Czerwca 201016 l to jak audi jest cale Valeo...to z czego sklada sie inne marki, jak juz audi jedzie na valeo ? :polew:
Opublikowano 7 Czerwca 201016 l Panowie nie oszukujmy się to już nie jest to samo co było produkowane do 2000 roku. Zrobię te auto i w sumie na drugi rok je sprzedam i chyba pożegnam się z tą marką